Kas Y-galerii peab Küütri tänava ruumidest lahkuma?

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas vastab tõele, et Tartu ülikool sai nõudmise firmalt Tiigi Keskus selle kohta, et Y-galerii peab lahkuma oma senistest ruumidest Küütri ja Ülikooli nurgamaja keldris 1. märtsiks? Seni oli teada, et galerii võib jätkata sealsamas tegevust tänavuse aasta lõpuni.

Vastab Tartu üliõpilasmaja tegevjuht Kulno Kungla:

Väide, et Tiigi keskus nõuab Y-galerii lahkumist  Küütri 2 ruumidest, ei ole täpne. Tiigi keskus pakkus võimalust galeriil jätkata samades ruumides, aga uutel tingimustel ehk siis üür oleks tõusnud ligi viis korda.

Y-galerii asutati 2004. aastal tollase Tartu linnapea Laine Jänese eestvedamisel ning galerii loomise tingimuseks oli iga-aastane linna toetus halduskulude katmiseks. Linna toetus on aastate jooksul kahanenud, aga halduskulud on järjest kasvanud.

Seega pole uutes oludes galerii pidamine Küütri 2 ruumides meile enam jõukohane. See ongi põhjus, miks me galeriile uusi ruume otsime.

Kuidas tulevik tundub? Kas väga tume?

Y-galerii jätkab oma tegevust ka peale 1. märtsi, aga praegu pole veel selge, millises asukohas. Oleme teinud Tartu linnavalitsusele oma ettepanekud ja kinnitanud, et Tartu üliõpilasmaja teeb kõik endast oleneva, et Y-galerii tegevus jätkuks ka tulevikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles