Erkmaa korvpallipoisid võitsid Brüsselis turniiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. Erkmaa Korvpallikooli 1998. aastal sündinud poisid trennis (pildil 14 - Sander Sõrmus ja 5 - Karlis Õnneleid).
26. Erkmaa Korvpallikooli 1998. aastal sündinud poisid trennis (pildil 14 - Sander Sõrmus ja 5 - Karlis Õnneleid). Foto: Margus Ansu / Postimees

Erkmaa Korvpallikool alistas esmaspäeval Brüsselis lõpule jõudnud noorte korvpalliturniiri (1998 ja nooremad) finaalmängus Roseto Abruzzo (Itaalia) 34:32 ning krooniti 32. European Tournament of Mini-Basketball võitjaks.


Alagrupimängud läbisid treener Aivo Erkmaa juhendatavad tartlased täisedu, viie võiduga. Turniiri avapäeval alistati esmalt Ceep Sabadell (Hispaania) 49:40, seejärel mullune parim Charleroi Spirou (Belgia) 41:40 ja lõpetuseks Chemnitz BV (Saksamaa) 53:21.

Kolmest esimesest vastasseisust raskeimaks kujunes heitlus Charleroi vastu. Erkmaa KK oli pidevalt tagaajaja osas ja viimast veerandaega alustati lausa 10-punktilisest kaotusseisust.

Pühapäeval oldi kahes otsustavas alagrupimängus paremad Roseto Abruzzost (Itaalia) 29:23 ja Rosmaleni Black Eaglesist (Holland) 73:12. Poolfinaalis saadi kindlalt, 70:26, jagu Royal Excelsior Bruxellesist (Belgia).

«Üldiselt kehtivad turniiril meeste mängu reeglid,» iseloomustas Aivo Erkmaa Belgias kogetut. «Näiteks maa-alakaitse ja pressing, mis Eestis reeglitega keelatud, on siin täiesti tavapärane. Saime taas hea kogemuse võrra rikkamaks.»

Üllatuste valda kandis tartlaste juhendaja veel asjaolu, et turniiri korraldajad muutsid võistluste käigus jooksvalt reegleid.

Erkmaa KK mängis koosseisus Karlis Õnneleid, Stefan Aria, Hugo Erkmaa, Jürgen Sven Rahuoja, Kaspar Erik Puusepp, Carlos Jürgens, Sander Sõrmus, Uku Kull, Greg Kirsimäe, Markus Andreas Auling, Kaspar Treier ja Tom Kaldre. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles