Kas Tähtvere puhkepark teeb kunstlumest ka kelgumäe?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas Tähtvere puhkepark mõtleb ka väikeste tartlaste peale ja teeb neile spordiparki kunstlumest kelgumäe? Suurtel suusatajatel on seal sel pea lumeta talvel kunstlumega rajad ju olemas.

Marti Viilu
Tähtvere puhkepargi juhataja

Juba tegime! Läinud reedel lasime terve päeva laste kelgumäe nõlvale kunstlund.

Sel reedel (täna – toim) hakkame suusarada parandama, õhukesi kohti täitma, ning siis veame pikemale nõlvale kunstlund ka lumelaudurite rõõmuks. Noored lumelaudurid võtsid meiega ühendust ja palusid seda teha. Talvemõnusid tahavad ju kõik nautida.

Kas olete mõelnud ka sellele, et teha Raekoja platsile lastele kunstlumega kelgumägi?

Seda oleks keeruline ja kulukas teha.

Mis seal keerulist on? Lumekahurid on olemas, kunstlund teete Emajõe veest ning jõgi on ju Raekoja platsist vaat et kiviga visata.

Nii lihtne see siiski ei ole. Esmalt on häda selles, et üleni kunstlumest kelgumägi muutub üsna kiiresti suureks jääkamakaks, see on lastele ohtlik. Teisalt oleks Raekoja platsi kelgumägi kulukas, sest peaksime lume Tähtverest sinna vedama. Jõgi on küll platsi lähedal, aga torustik on meil saja meetri kauguselt vee võtmiseks. Peale selle on lume tootmiseks vaja elektrit.

Kas kunstlume tootmine on odav või kallis töö?

Odav see just pole – elekter ja tööjõud maksab. Oleme praegu eelarves, seni on kunstlume tootmiseks kulunud 7000–8000 eurot. Olen just väljas, täpselt ei oska peast öelda. Üritame ikka dendroparki kah suusarajad ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles