Politsei võttis mullu Lõuna-Eestis 27 roolijoodikult auto

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud autosid peatamas. Illustreeriv foto.
Politseinikud autosid peatamas. Illustreeriv foto. Foto: Mihkel Maripuu

Prokuratuuri taotlusel võeti mullu Lõuna-Eestis inimestelt ära hulk sõiduautosid, mida kasutati kuriteo toimepanemiseks. Teisisõnu, need 27 masinat kuulusid inimestele, kes tabati korduvalt roolist napsise peaga.

Sarnaselt varasemate aastate praktikale suhtus politsei ka mullu resoluutselt neisse roolikeerajatesse, kes tabati juhtimiselt kas raskes joobeseisundis või avastati napsisena rooli keeramast juba mitmendat korda, vahendas Lõuna prefektuur. Ohtlike juhtide liikluskeerisest kõrvaldamiseks taotles politsei kriminaalasjades sageli karistusena sõiduki arestimist.

Mootorsõidukite konfiskeerimise järel pannakse liiklusvahend sundmüüki ning sellest saadud raha läheb riigi tuludesse.

Lõuna prefektuuri üldkuritegude teenistuse vanema Anita Peiponeni sõnul võetakse parandamatult liiklusrikkujalt lisaks sõiduvahendile reeglina lisakaristusena ära ka juhtimisõigus. Loomulikult ei takista sõiduki konfiskeerimine isikul endale uut sõidukit soetamast. Reeglina on uue masina ostmine siiski kulukas ja aeganõudev ettevõtmine ning sel moel jääb karistatud juht vähemalt mõneks ajaks jalameheks.

Neisse, kes pole varasematest karistustes õppust võtnud, suhtub politsei täie tõsidusega, rõhutas Peiponen. «Iga paadunud liiklushuligaan peab arvestama võimalusega, et kes ikka korduvalt või raskes joobeseisundis juhtimisega politseile vahele jääb, sellelt võidakse sõiduk ka arestida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles