Kohus määras Linereli ajutise pankrotihalduri

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjalt seisev Tartu Pere Leib tehas.
Tühjalt seisev Tartu Pere Leib tehas. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu maakohus määras Pere leivatehast rentiva OÜ Linerel ajutiseks pankrotihalduriks Einar Vallandi.

Tartu kohtumaja pressiesindaja Krista Tamme teatel määrati Linereli esitatud pankrotiavalduse läbivaatamiseks kohtuistung 26. veebruarile. Sellele on kutsutud võlgniku esindaja ja ajutine pankrotihaldur.

Einar Vallandi ütles täna hommikul Tartu Postimehele, et leivatehase uus omanik Andres Linnas pole temaga veel ühendust võtnud, ning arvas, et sellega pole mõtet ka kiirustada. 

«Mul on vaja kõigepealt endal pilt ette saada ja alles seejärel on mul kellegagi millestki rääkida. Täna tean alles esimest päeva, et selline osaühing nagu Linerel on olemas ja plaan on saada esmane info juhatuse liikmetele. Loomulikult ei ole ma vastu, kui keegi tahab suhelda, aga peamegi suhtlema praegusel pinnal,» rääkis Vallandi.

Küsimusele, kas Andres Linnasel on võimalik leivatehas käivitada enne, kui jõuab kätte Linereli ja Eesti Leivatööstuse OÜ vahel kohtuliku kompromissiga määratud varade ülevõtmise tähtaeg 3. märts, vastas Vallandi, et ei oska seda veel öelda.   

«Ma ei oska seda öelda, sest ma ei tea fakte. Ma ei tea sisuliselt mitte midagi sellest õiguslikust olukorrast ja millised lepingud seal kehtivad. Aga minu eesmärk pole kindlasti tootmist takistada, ükskõik kes seda tahab seal teha,» ütles Vallandi. Ta lisas, et tal on kuu aega oma seisukohtade kujundamiseks.

Linerel esitas Tartu maakohtule pankrotiavalduse 17. jaanuaril. Kohtu määrus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle kättetoimetamisest. Linerel lõpetas möödunud nädala lõpus ootamatult tellimuste vastuvõtmise ja pani 122 töötajaga leivatehase seisma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles