Brigita on 16, varsti saab 17

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigita Murutar ja Rainer Michelson salvestasid Tartu stuudios Slim Music laulu, millele andis oma panuse veel mitu muusikut ja mis kõlab «Eesti laulu» teises poolfinaalis.
Brigita Murutar ja Rainer Michelson salvestasid Tartu stuudios Slim Music laulu, millele andis oma panuse veel mitu muusikut ja mis kõlab «Eesti laulu» teises poolfinaalis. Foto: Margus Ansu

«Olen 16, varsti saan 17,» võiks laulda neiu Brigita Murutar. Kindlasti saaks ta selle laulunumbriga «Helisevast muusikast» kenasti hakkama. Kuid eurolauluvõistlusel laulab ta hoopiski sellest, et laule täis on taevakaar ja piduehteis ballisaal ja kummalises kleidis seal üks tüdruk ootamas.

Emajõelinna ansambli Supernova laulja ja esimene kitarr Rainer Michelson rääkis, et tegi ühe hea popkantri viisi juba 2008. või 2009. aastal. See pidi minema plaadile «Iff. Originaal», millel supernovalased teevad muusikat koos Ivo Linnaga. Aga et üks kantrilik lugu plaadil juba oli, siis jäi see sahtlisse oma aega ootama.

«Kui Brigita sai üles leitud, siis mõtlesime, et võiks minna võistlema kantrilooga, sest kantrit on Eestis viimasel ajal tehtud suhteliselt vähe,» ütles Michelson. «Lugu sai sahtlist välja võetud ja Felix Kütt tegi teksti. Sellel on ka korralik alltekst, aga ma ei hakka seda välja ütlema. Kes saab aru, see saab.»

Brigita Murutari sõnul räägib «Laule täis taevakaar» sellest, kuidas maailm on täis laule ja suunab inimesi positiivsuse poole. Teksti teist plaani keeldus ka tema avamast ja selle asemel hoopiski naeratas.

Kuidas laululoojad solisti üles leidsid? «Me otsisime uut lauljat, kes on Eesti meediale täitsa tundmatu, aga huvitav isiksus,» ütles Michelson. «Tuttavad soovitasid Brigitat, keegi oli teda kuskil aktusel kuulnud ja näinud. Kui saime stuudios kokku, siis selgus, et on küll huvitav isiksus. Tegime ka proovilaulmise ja oligi kõik selge.»

Brigita Murutar on laulnud Thea Paluoja kooris Raplas, kui ta elas seal koos kirjanikust emaga, kelle nimi oli aastani 2010 Kati Murutar. Praegu õpib neiu Tartu Tamme gümnaasiumi 10. klassis ning on kaks ja pool aastat saanud muusikalist haridust Ursel Oja laulustuudios Ülenurmel.

Eriliselt palju fänne on Brigital Tartu kandi purjetajate hulgas. Nii näiteks esines ta väga menukalt detsembri algul spordimuuseumis, kus tema kirjastajast isa Alo Murutar esitles raamatut «Tartu Kalevi jahtklubi 60».

«Purjetajate seltskond on aastate jooksul kogunenud ja ma olen seal lapsest saati käinud,» ütles Brigita. «Nad on lihtsalt paratamatult olnud minu arengu juures ja eks nad elavad mulle kõik kaasa.»

Neiu võib ette näidata kaptenipaberid. «Mul on väikelaevajuhi luba,» täpsustas ta.

Millisele kohale viivad veebruari kolmandal reedel tuuled laevukese nimega «Laule täis taevakaar»?

«Eurovisiooni lauluvõistlusel ei ole midagi võimalik täpselt ennustada, isegi sinna saamine on loterii,» ütles Rainer Michelson.

«Ei ole mõtet väga palju üle mõelda,» lisas Brigita Murutar. 9. veebruaril saab ta 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles