Laulukonkursile lisavad pinget tartlased

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Rubina
Sofia Rubina Foto: Jelena Rudi

Eurovisiooni lauluvõistlusele pääseb igast riigist ainult üks laul. Meie kodumaal on selle leidmiseks Eesti Rahvusringhääling välja mõelnud võistluse «Eesti laul». Taani pealinna Kopenhaagenisse mai algul finaali pääsemise nimel võistleb ka mitu tartlaste loodud helitööd.

Detsembris valis žürii peaaegu kahesaja salvestise hulgast välja 20 lugu, mis on jagatud kahe poolfinaali vahel. Kümme neist kõlab avalikkuse ees 14. veebruaril, teine poolfinaal on 21. veebruaril. Kümme parimat kohtuvad 1. märtsil «Eesti laulu» finaalis Nokia kontserdimajas.

Esimeses poolfinaalis astub viiendana kaamerate ette uus tartlaste elektropopibänd NimmerSchmidt. Nad esitavad Fredy Schmidti ja Andero Nimmeri ning Merilyn Merisalu koostöös valminud «Sandra».

Loosi tahtel kõlab teise poolfinaali päris lõpus ehk kümnendana «Laule täis taevakaar», mille viisi on loonud Rainer Michelson ja teksti Feliks Kütt. Laulab täiesti uus solist, Tartu Tamme gümnaasiumi kümnenda klassi õpilane Brigita Murutar.

Lisaks neile on teisigi tartlasi või Tartuga lõdvemalt seotud noori mehi ja naisi, kelle panus lisab Eesti esinduslaulu konkursil pinget.

Näiteks lauluga «Tule ja jää» pääses poolfinaali ansambel Kõrsikud, kellest väga kaalukas osa on tartlane – Alari Piispea.

Ja viimasel ajal elab taas oma kodulinnas Tartus vahepeal laias maailmas ringi vaadanud Sofia Rubina (pildil). Tema ja Priit Juurmann alias DJ P. Julm on poolfinaalis esitatava laulu «City Lights» autorid.

Lauljatari sõnul tahtsid nad teha koostööd juba ammu. «Ma pakkusin teha niisuguse loo «Eesti laulu» jaoks, sest «Eesti laulus» ei olnud meil ühtegi lugu vocal house’i stiilis veel esitatud,» ütles Rubina.

See novembris valminud ingliskeelne laul räägib Tallinnast.

«Kui ma esimest korda kuulasin selle loo biiti, siis tekkis tunne, nagu ma jalutaksin tänavatel ja lihtsalt naudin seda. Õhtul on Tallinn ilus. Ja linna tuled viivad su kuskile teise maailma,» ütles ta.

Kes on «Eesti laulu» tartlastest uustulnukad ja millest nad laulavad, sellest on juttu selsamal leheküljel kahes loos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles