Laul tekkis blogipostitusest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli NimmerSchmidt muusikud Andero Nimmer (esiplaanil vasakult) ja Fredy Schmidt istusid mõniteist minutit enne plaadiesitluskontserti Genialistide klubi trepil. Nendega koos valmistusid lavale minema Kalle Kindel (taga vasakult) ja Indrek Mällo.
Ansambli NimmerSchmidt muusikud Andero Nimmer (esiplaanil vasakult) ja Fredy Schmidt istusid mõniteist minutit enne plaadiesitluskontserti Genialistide klubi trepil. Nendega koos valmistusid lavale minema Kalle Kindel (taga vasakult) ja Indrek Mällo. Foto: Lauri Kulpsoo

Läinud neljapäeval tutvustas elektropopduo NimmerSchmidt kontserdil Genklubis oma esimest CDd «Kirgede torm». Plaadil on sama pealkirjaga loo ja veel kaheksa kõrval ka «Sandra», mis on nii hea, et žürii valis selle «Eesti laulu» poolfinaali.

Kontserdil andsid oma panuse Andero Nimmeri (klahvpillid) ja Fredy Schmidti (kitarr) kõrval Kalle Kindel (trummid) ja Indrek Mällo (bass).

«Jäin kontserdiga rahule,» ütles Andero. «See oli NimmerSchmidti kolmas live ja uues koosseisus esimene. Seekord jõudsime paar proovi ka enne teha ja välja kukkus muhe ning intiimne kontsert.»

Plaadi esitlus meeldis ka Fredyle. «Viimasest kontserdist on üsna pikk aeg möödas ning hea on jälle ree peal olla. Tunne on värske ning laval oli vaata et esimest korda hea tunne olla,» ütles ta.

«Sandra» esimese tausta tegid Andero ja Fredy mullu märtsis Tartus ühe õhtuga. «Lugu tundus endale väga nakkav ja panime sellele kohe suured lootused. Keegi teine peale meie kahe loo geniaalsuses algul veendunud ei olnud,» meenutas Andero.

Augustis üüris duo Saaremaal metsas maja, et saaks rahulikult muusikat teha. Seal sai laul esimesed sõnad ja meloodia. Sõnade idee tuli ühest blogipostitusest, mis rääkis kahe Eesti teismelise armastusest. Hiljem kohendasid nad tausta ja meloodiat ning Merilyn Merisalu kirjutas veidi teksti juurde.

Too blogipostitus oli ühe noormehe armastusavaldus Sandrale, kui nad olid teineteist leidnud.

«Alguses võttis selline silmanähtavalt noore inimese kirjutatud ja üsna rabe ja hüplik tekst küll muigama, aga tegelikult on ju mõte see, mis loeb,» märkis Merilyn. «Poisid leidsid, et sellisest noorest armastusest võiks laulu teha ja mina aitasin neil mõtteid koondada ja viimistleda.»

Kontserdil ütles Fredy kahe loo vahel ujedalt kitarri kohendades, et «Eesti laulu» võistlusest osavõtt on tsirkus. Miks nii?

«Eks seda peab maestro enda käest küsima, mida ta sellega täpselt mõtles,» kommenteeris Andero. «Popmuusika tegemine ja müümine ongi üks meeldiv ja lõbus tsirkus ning NimmerSchmidt plaanib seda tsirkust kuu aja jooksul nautida niipalju kui võimalik.»

Need kaks noormeest on üritanud mitmes bändis «Eesti laulu» võistlusel end varemgi näidata. Alles nüüd, viiendal katsel, see ka õnnestus.

«Laika Virgini «Ilusad inimesed» sai küll 2010. aastal edasi, kuid diskvalifitseeriti mõne päevaga,» märkis Andero. «Kindlasti me ei lähe «Eesti laulule» nalja tegema. Võtame seda väga tõsiselt. Meil pole huumorisoontki.»

Sellest võistlusest osavõtt on Fredy sõnul igal juhul rohkem promo pärast. «Seal kontserdil ütlesin ma veel, et ei tahaks jumala eest Eurovisioonile minna, sest elada võiks veel,» meenutas ta.

Millist edu ennustate oma laulule «Sandra»?

«Võtame rahulikult,» ütles Andero. «Finaali oleks tore minna, aga 20 sekka oli ka väga tore pääseda.»

«Finaal oleks jackpot, aga hästi on juba praegugi,» lisas Fredy.

«Ma loodan, et meil läheb hästi ja jõuame finaali, kümne parima sekka,» märkis Meri-lyn. ««Sandra» on kindlasti laul, mis seda tunnustust väärib.»

Plaat
NimmerSchmidt,
«Kirgede torm»,

10 laulu, 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles