Piirivalve lubab Peipsile jalgsi, Lämmijärvele ka ATVga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigipiiri tähistus Peipsi järvel, millest kaugemale minek on keelatud.
Riigipiiri tähistus Peipsi järvel, millest kaugemale minek on keelatud. Foto: Lõuna prefektuur

Jääolud Peipsi järvel on pakasega nii palju paranenud, et juba täna lubab piirivalve minna kalastajatel jalgsi kuni järve keskel märgitud riigipiirini. Lämmijärvele ja Pihkva järvele tohib sõita aga ka juba ATV ja mootorsaaniga.

Jääle minna lubatakse Jõgeva, Tartu ja Põlva maakonna piires. Alates 23. jaanuarist leevendatakse järvele mineku piiranguid veelgi. Siis lubatakse maastikusõidukitega minna ka Peipsi järvele, kinnitas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel. Sõiduauto või traktoriga pole esialgu jääleminek lubatud.

Nagu igal talvel, on ka tänavu väga ohtlik liikuda Uhtinina ja Piirissaare vahelisel alal. Seetõttu on selles piirkonnas jääleminek keelatud. Salusaarele ei tohi minna ligemale kui 100 meetrit. Samuti ei tohi läheneda ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 150 meetrit.

Jääluure näitas, et Pihkva- ja Lämmijärvel on jää paksus keskmiselt 15-20 cm, Peipsi järvel 15-18 cm, lisas Peitel.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson pani kalastushuvilistele südamele, et riietumisel tuleb arvestada kindlasti kestvate külmadega. Kaasas võiksid jääl liikujal olla ka jäänaasklid, laetud mobiiltelefon, navigatsiooniseade ja soovitavalt ka päästevest.

Enne järvele väljumist tasuks enne küsida kordonist lisainformatsiooni jääolude, kehtivate piirangute ja piirirežiimi ala kohta. Tulenevalt piirirežiimi eeskirja nõudest, tuleb maastikusõidukiga Lämmi ja Pihkva järvele väljumine registreerida lähimas kordonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles