Maavalitsus huvitub Luunja kooli tulevikust

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunja keskkool.
Luunja keskkool. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maavalitsuse ning haridus- ja teadusministeeriumi esindus väisab täna Luunja valda, et arutada sealse kooli tulevikku. Maavalitsuse väitel on käik rutiinne ega ole seotud kooli direktori vallandamise plaaniga.

Läinud nädalal tunnistas Luunja vallavanem Aare Anderson Tartu Postimehele, et tõenäoliselt lahkub Luunja keskkooli direktor Ardi Küünal enne kevadet ametist, sest vastupidi Luunja vallavolikogu enamuse seisukohale peab Küünal mõistlikuks teha kool ümber põhikooliks.

Tartu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Annely Võsaste ütles, et riigiametnike külaskäik on sattunud direktori vallandamise plaani avalikuks tuleku järgsesse aega juhuslikult. Kohtumist vallavalitsuse, volikogu ja Luunja keskkooli hoolekogu liikmetega kavandati juba detsembris, kinnitas Võsaste.

Ta nentis, et Luunja volikogu otsus säilitada Luunja keskkooli gümnaasiumiosa ei lange kokku Tartumaa arengustrateegiaga, mille järgi oleks loomulik Luunja keskendumine tugeva põhikooli kujundamisele. «Kuid me ei saa loomulikult omavalitsustele midagi dikteerida ega keelata, kui omavalitsus leiab keskkooli pidamiseks vahendid,» ütles Võsaste.

Aare Anderson kinnitas, et maavalitsuse ning haridus- ja teadusministeeriumi ametnike visiit Luunjasse oli plaanis juba detsembris ning ajendatud eeskätt kohalike valimistega kaasnenud muudatustest volikogu ja vallavalitsuse koosseisus.

«Just uute inimeste, nende hulgas mitme võtmeisiku tuleku tõttu tundis maavalitsus huvi, mis plaanid nüüd kooliga on,» rääkis ta. «Detsembris oli meil kohtumise kuupäevgi kokku lepitud, aga see kõigile ei sobinud ja tuli ära muuta.»

Anderson nentis, et ilmselt ei ühti Luunja vallavolikogu ettekujutus Luunja kooli tulevikust riigi esindajate omaga. Samas ei pidanud ta tõenäoseks, et maavalitsus  ja ministeerium on seadnud sihi omavalitsusele nii-öelda mõistus pähe panna.

«Nad tahavad lihtsalt ülevaadet, mida me teeme ja plaanime,» lausus vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles