Kohus saatis abikaasa maha lasknud mehe üheksaks aastaks vangi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu maakohus tunnistas täna Kunnar Kusma (38) süüdi tahtlikus tapmises ning karistas teda üheksa-aastase vangistusega. Karistuse kandmise aja algust arvestatakse süüdistatava kinnipidamisest mullu 10. oktoobril.


Süüdistuse järgi tulistas Kusma eelmise aasta 10. oktoobril enda kodus Põlvamaal Ahja vallas Akste külas armukadedusest tingituna neljal korral revolvrist oma abikaasat, põhjustades viimase surma. Tulistamise ajal viibisid kodus ka kolm alaealist last, kes pärast esimesi laske majast põgenesid.

Vahetult pärast sündmust helistas Kusma ise politseisse ja teatas, et pani toime kuriteo.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme kinnitusel karistati Kusmat veel ka sellega, et pärast vangist vabanemist ei tohi ta viie aasta vältel soetada ega omada relva ja laskemoona. Samuti konfiskeeriti Kusmalt talle kuulunud revolver.

Menetluskuludena peab süüdistatav tasuma 35 485 krooni.

Varem kriminaalkorras karistamata Kusma avaldas kohtus oma teo pärast puhtsüdamlikku kahetsust. Kohus ei tuvastanud, et Kusma oleks teo toime pannud äkki tekkinud tugeva hingelise erutuse seisundis, lisas Tamm.

Kriminaalasja arutati perekonna- ja eraelu kaitsmise ning alaealiste huvides kinnisel kohtuistungil. Tänase otsuse vaidlustamise soovist saavad kohtumenetluse pooled teatada 31. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles