Onnivõistluse võitjad on selgunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahva Muuseumis detsembri lõpuni kestnud 1.–6. klassi õpilaste joonistusvõistlusele «Unistuste onn» laekus 452 kaastööd 43 koolist üle Eesti.

Onnikavandeid oli alates minimajadest kuni sõjamängude baasideni. Onne oli nii puu otsas kui vee all. Materjalidena pakuti välja nii metalli kui magusaid materjale, näiteks komme. Ka meedia- ja tarbimiskultuur on jõudnud onnimängudesse – tähtsa sisustuselemendina esines seal näiteks HD-televiisor ning arvutimängud. Peamine on aga see, et olenemata kujust ja sisust on just onn lapsele see oma paik, mis pakub võimalust täiskasvanute maailmast eralduda, et olla ise kuningas.

Sponsorite abil loosis muuseum võistlusel osalenute seast välja 30 õpilast, kes saavad priipääsmeid, et minna näiteks Tallinna loomaeda, Cinamoni kinno, Teatri Koju etendusele, seiklusparki seiklema või Tallinna lauluväljaku talvekeskusse lumerõngaga sõitma. Lisaks saab kaks klassi minna Lõunakeskuse liuväljale uisutama.

Auhinna saanute hulgas on hulk Tartu ja Tartumaa lapsi – võitjate nimekirja leiab muuseumi veebilehelt www.erm.ee.

Nüüd asuvad näitusetegijad laste joonistusi edasi uurima, et leida üles need onnid, mis maikuus avatavale linnateemalisele näitusele valmis ehitatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles