Tammeka juht ei vastanud jalgpalliliidu pakkumisele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka president Jane Afshar.
Tammeka president Jane Afshar. Foto: Sille Annuk

Tartu jalgpalliklubi Tammeka president Jane Afshar ei vastanud kokkulepitud ajaks Eesti jalgpalliliidu juhatuse saneerimisettepanekule. Nii kaotas pakkumine kehtivuse ja klubi täidab litsentsinõudeid algaval hooajal kõrvalise abita.


Eesti jalgpalliliidu (EJL) president Aivar Pohlak ütles, et saneerimist ei saa peale suruda, klubil on võimalus võtta pakkumine vastu või sellest loobuda. Ta lisas hea näitena majanduskrahhi äärel olnud Tallinna Kalevi, mille majandamine saadi saneerimisega kiiresti tasakaalu.

«Pakkusime ka Tammekale välja plaani, mis arvestab klubi huve ja terviklikkuse säilimist,» ütles Pohlak.

Esialgu oli ettepanekule vastamise tähtaeg teisipäeval, kuid kuna selleks ajaks ei olnud vastust ja Afshari ei õnnestunud tabada ka telefoni teel, pikendas liit tähtaega kirja teel eile kella 10ni.

Samas kirjas juhiti Tam­meka tähelepanu sellele, et kui antud tähtajaks vastust ei tule, siis järeldab jalgpalliliit, et saneerimine klubi ei huvita ja pakkumine kaotab kehtivuse.

Oma seisukoha saatis liidule noortetööga tegelev jalgpallikool Tammeka, kes on klubi tervikliku säilimise huvides nõus osalema saneerimises ja otsima probleemidele lahendusi.

Jalgpallikooli juhatuse esindaja Kristjan Tiirik ütles, et kuna Afshar loobus saneerimise pakkumisest, siis jätkatakse oma esialgsete plaanidega ehk jalgpallikool eraldub klubist.

EJLi juhatus kohtus Afsha­riga 11. jaanuaril ning tegi talle ettepaneku alustada klubi saneerimist, mille tingimused tehti teatavaks nii kohtumisel kui ka päev hiljem kirjalikult.

Ühtlasi andis EJL Tammekale litsentsimises ajapikendust: klubi poolt 6. jaanuariks esitamata jäänud dokumentide, sealhulgas peatreeneri ja tegevjuhi lepingu esitamise viimane tähtaeg on 28. jaanuar. Kui dokumente ei laeku, eemaldatakse Tammeka litsentsimisest.

Jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht täpsustas, et lisaks strateegiliste ametikohtade täitmisele on 31. jaanuariks vaja ka klubi aastaeelarvet ja likvideeritud peavad olema eelmise hooaja võlgnevused. Kui klubi soovib Premiumi liigas osalemisest loobuda, saab seda teatada ka varem.

Kui Tammeka oma kohast loobub, siis pakutakse seda sportlikest kriteeriumidest lähtudes tugevuselt järgmistele klubidele ehk FC Kuressaarele ja Rakvere Tarvale.

31. jaanuar on ka SA Tartu Spordi antud tähtaeg selleks, et klubi Tammeka tasuks eelmisest aastast jäänud võlgnevused väljakute rendi eest ehk 8875 eurot.

Jane Afshari Tartu Postimehel tabada ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles