Maarja külla jõudis jõuluannetus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Põlvamaal asuva Maarja küla elanikud võtsid eile Juhani puukooli töötajailt vastu rahatšeki pea kahe tuhande eurose annetusega.

Annetus sündis nii, et iga Juhani puukoolis detsembrikuus müüdud jõulupuu hinnast üks euro läks Maarja külale.

Et Maarja küla elanikud meisterdasid aasta lõpul ise jõuluehteid, siis sai iga müüdud puu oksa külge ka kaunistuse – see oli Maarja küla elanike tänumärk igale ostjale isiklikult.

Kui inimesed järgmistelgi aastatel ostavad Juhani puukoolist jõulupuid, siis täieneb ka nende Maarja külast pärit jõuluehete kogu, sest annetuste kogumist plaanitakse tulevikus jätkata.

Kevadeti ja sügiseti käivad Maarja küla elanikud puukoolis praktikal. Paljud neist on õppinud Räpina aianduskoolis, nii on eriti tähtis see, et seal omandatud tööoskused ei läheks intellektipuudega noortel kaotsi. Juhani puukooli tootmisjuht Tea Juhani ütles, et Maarja küla inimeste abi kulub ära nii aias kui kasvuhoones. On vaja teha koristustöid või käruga istikuid vedada.

Maarja küla juhataja Ly Mikheim lisas, et küla territooriumil tunnevad nende noored end koduselt ja enesekindlalt, kuid kodunt eemal olles ei pruugi kõik sama hästi laabuda. Seepärast on Maarja küla elanikel vaja ka muu maailmaga kontaktis olla ja end võõraste inimeste keskel proovile panna.

Tea Juhani kinnitas, et nende töötajad on Maarja küla praktikandid hästi vastu võtnud ning kõige suurem asi, mis nemad neilt vastu saavad, on rõõm, siirus ja positiivsus.

Eile üle antud 1953 eurot läheb Ly Mikheimi sõnul Maarja küla keskuse ümbruse haljastamiseks. Räpina aianduskooli õpilased on projektid juba valmis joonestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles