Sotsid esitasid europarlamendi kandidaatideks Mikseri, Nestori, Mikko, Turay, Lauristini ja Padari

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Toomas Tatar

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) Tallinna ja Tartu piirkond esitasid oma kandidaadid Euroopa Parlamendi valimisteks.

SDE Tallinna piirkonna juhatus esitas Euroopa Parlamendi kandidaatideks erakonna esimehe Sven Mikseri, riigikogu liikmed Marianne Mikko ja Eiki Nestori ning Tallinna linnavolikogu liikme Abdul Hamid Turay.

«Sotside fraktsioon Euroopa Parlamendis hakkab kindlasti olulisel määral kujundama Euroopa Liidu poliitikat ja Eesti esindajad selles fraktsioonis peaksid olema arvamusliidrid, kelle sõna maksab. Just seetõttu esitame omalt poolt EP kandidaatideks Sven Mikseri, Eiki Nestori ja Marianne Mikko,» selgitas Tallinna sotside juht ja riigikogu liige Rainer Vakra.

«Meie esitatud Abdul Hamid Turay on kosmopoliitse kogemusega eurooplane, kes oskab näha Eestit kõrvaltvaatajana Euroopa mõõtmes ja suhestub Euroopa Liiduga Eesti vaatepunktist,» lisas Vakra.

Tartu piirkond esitas Lauristini, Mikseri ja Padari

Sotside Tartu piirkonna juhatus esitas kandidaatideks Sven Mikseri, Tartu Ülikooli emeriitprofessori Marju Lauristini ja Euroopa Parlamendi saadiku Ivari Padari.

«Sven Mikseril on pikaajaline välispoliitika kogemus nii riigikogu väliskomisjoni kui ka NATO Parlamentaarse Assamblee liikmena,» ütles Tartu SDE esimees ja riigikogu liige Heljo Pikhof. «Ta on hästi kursis Euroopa Liidu aktuaalsete teemadega. Sven Mikser on energiline uue põlvkonna poliitik, kes on võimeline Eesti huve Brüsselis hästi esindama.»

«Marju Lauristini puhul on tegemist inimesega, kelle panus taasiseseisvunud Eesti arengusse on hindamatu,» jätkas Pikhof. «Tema poliitiline kogemus ja akadeemiline taust võimaldavad tal ka Euroopa Parlamendis suurepäraselt hakkama saada. Toetame ka Lõuna-Eesti meest Ivari Padarit, kes kogenud eurosaadikuna oskab teiste Euroopa poliitikutega koostööd teha. Tema märkimisväärset panust Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika kujundamisel Eesti põllumeestele soodsas suunas on tunnustanud ka oponendid.»

SDE kinnitab Euroopa Parlamendi valimiste kandidaadid ja hääletab nimekirja järjestuse 29. märtsil Tallinnas toimuval valimiskogul.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 25. mail 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles