EÜE lugu Eesti Rahva Muuseumis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 17. jaanuaril kell 16 avatakse Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas väljapanek «Kellu ja kitarriga. Eesti Üliõpilaste Ehitusmaleva töösuved». Avamisel jagavad mälestusi Tõnis Lukas, Kukeke ja InBoil. 

Üliõpilaste ehitusmalev, omadele hellitavalt EÜE, oli juulist augustini tegutsev suveorganisatsioon, millega puutus kokku pea iga neljas Nõukogude Eesti üliõpilane. Endiste malevlaste kokku kantud fotodest, esemetest, dokumentidest ja headest nõuannetest on loodud lugu üliõpilaste ehitusmalevast, vaadata saab kroonikakaadreid ja kuulata malevalaule.

Mitmeid rühmi juhtinud Tõnis Lukas on öelnud, et paljud rühmad olid kui ümbritsevast elust ja nõukogude võimust sõltumatud, väiksed suvised vabariigid, kus korraldati ise kõike, mis eluks vaja ja noortele kohane.

Näitus võiks huvitada nii neid, kes malevas on käinud, kui ka neid, kes veel ei tea, kuid tahavad EÜEst midagi kuulda. Näitus jääb avatuks 30. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles