Kaks uisuplatsi on varsti valmis

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reido Malleus valas eile ennelõunal lauluväljaku liuväljale teist jääkihti.
Reido Malleus valas eile ennelõunal lauluväljaku liuväljale teist jääkihti. Foto: Margus Ansu

Tartu usinaimad uisuväljaku rajajad on Tähtvere puhkepark ja Tartu kaubamaja. Hiljemalt reede õhtul, lauluväljakul aga ehk juba homme, saab teha jääl esimesed poognad.

Tähtvere puhkepargi haldusmeister Lauri Silm ujutas laululavaesise enam kui 1000-ruutmeetrise kiviparketi esimest korda üle esmaspäeva õhtul. Töö tegemiseks kulus umbes neli tundi aega ja vähemalt kaheksa kuupmeetrit vett.

Eile keskpäevaks sai puhkepargi abiline Reido Malleus valmis teise jääkihi. Kolmanda kihi plaanis Lauri Silm valada eile hilisõhtul ja neljanda täna. Silma arvates tohib igaüks, kel isu, tulla oma uiskudega esimest lustisõitu tegema homme õhtul.

«Laenutuse uiske me võibolla kohe välja anda ei julge, sest mõnes kohas võib jää olla veel õhuke ja uisk kivini lõigata,» selgitas Silm.

Lauluväljaku uisuplatsiga võrreldes pisike, mõnesajaruutmeetrine liuväli valmib tänavu taas kaubamaja kõrval Uueturu ja Küüni tänava nurgal. Kaubamaja tellimusel alustas esmaspäeval jäätegu Tartu seikluspark.

Seikluspargi tegevjuht Ragnar Kekkonen arvas, et kui ilm alt ei vea, on jääkiht reede õhtuks küllalt paks, et uisutajad platsile lubada ning ka uiske laenutada. Laenutuse hinda ei osanud Kekkonen veel eile öelda.

Lauluväljaku uisulaenutuses tuleb hakata maksma ühe laenutustunni eest kaks ja pool eurot. Sama palju maksab oma uiskude teritada laskmine.

Tavapärastel liuväljadel Annemõisas, Tamme staadionil ja Reiniku kooli juures polnud eilseks jäätegu alanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles