Tartusse sünnib õendushoolduskeskus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kuik
Rein Kuik Foto: TPM

Spordimeditsiini ja taastusravikliiniku juhataja Rein Kuik (pildil) peab Puusepa 6 maja filmilikult kauniks. «Tõesti, see on klassikaliselt ilus haigemaja, mida meil on peagi rõõm enda omaks pidada,» sõnas ta.

Lähiaastail kolitakse Riia mnt 167 majas paiknev õen­dushoolduse osakond praegusesse sisekliiniku hoonesse. Osakond alustab seal tööd 2016. aastal.

Puusepa 6 maja ootab ees põhjalik ümberehitus, kus tuleb arvestada nii muinsuskaitse nõudeid kui ka lähtuda senisest ruumijaotusest.

Kuik on päri, et hoone iseloom ja olemus muutuvad seejärel täielikult. Patsiendi jaoks hakkab esimene inimene olema õde, arst jääb seal konsultandi rolli. Et kõrvalmajas asub Eesti üks moodsamaid aktiivravikorpusi, tagab see Kuigi sõnul vajaduse korral kiire eriarstiabi siiski ka õendushoolduse osakonna patsientidele.

Majas hakkab kokku olema 111 voodikohta, mis on neljandiku võrra enam kui praegu. Osakonda tulevad üldpalatid, hospiits ja dementsete patsientide palatisektsioon. Esimesele korrusele rajatakse päeva- ja koduõenduskeskus ning hoovi patsientide jalutusaed.

Kuik ütleb, et rahvastik vananeb ning neid inimesi, kellele niisugust teenust vaja on, tuleb aasta-aastalt juurde.

Koos käibemaksuga lähevad Puusepa 6 ehitustööd maksma 5,13 miljonit eurot. Üks rahastajaid on Euroopa Liit. Riia 167 hoones, kus kahe aasta pärast õendus­hool­dusest ruumid vabanevad, saab tulevikus hakata laiendama taastusraviosakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles