Kas Tähtvere spordipargis lumekahjurid juba töötavad?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas Tähtvere spordipargis on lumekahurid tööle pandud?

Vastab Tähtvere puhkepargi juhataja Marti Viilu:

Kahurid töötavad jõe ääres. Teeme lund Emajõe veest ja kogume hunnikusse. Hommikul panime kõik kahurid käima, pühapäeval oli külma veel liiga vähe.

Miks teete lund jõe ääres, mitte otse rajale?

Majanduslikel kaalutlustel. Veevärgi veest tehes maksab üks kant vett üle euro, Emajõe vee eest maksame üksnes veetarbetasu. Voolikuga vett rajani tuua on liiga kauge ja kuna tuleks vedada mööda maad, võib vesi voolikusse lihtsalt ära külmuda. Lõpuks on läbilaskvus nii väike, nagu väike poiss pissiks.

Kuidas lumesaak on?

Õhuniiskus on natuke suur ja külmakraade vähe. Kui kraadid peaks langema, siis tootlikkus suureneb. Lootus on, et rajale jõuame lund viia reedest. Oleneb, palju suudame toota. Poolikut hunnikut ei ole mõtet vedada. Alustame sprindiringi asfaltovaalist. Siis teeme uued arvutused, kuidas jätkata. Palju sõltub ka sellest, kas ja kui palju lisandub looduslikku lund.

Praeguse ennustuse järgi pigem vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles