Raamatukogus võtab hoogu näitusetegevus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Aet Ollisaar avas maaülikooli raamatukogus oma tekstiilide näituse «Sisukord».
Professor Aet Ollisaar avas maaülikooli raamatukogus oma tekstiilide näituse «Sisukord». Foto: Kristjan Teedema

Tekstiilikunstnik Aet Ollisaar avas reedel Eesti maaülikooli raamatukogus oma näituse, mille ettevalmistamiseks käis ta selles asutuses esimest korda. Et on teisigi, kes seal käinud pole, siis olgu öeldud, et see asub Tartu servas Tähtvere oja kõrval.

Just seal paiknebki maaülikooli peahoone koos trükisevaramuga. Ja nii on olnud juba aastast 2006.

Raamatukogu juhataja Tiina Tohvre meenutas, et üsna pea pärast sissekolimist tekkis soov hakata riiulitega täidetud suurt ruumi kunstiga rikastama. Alguses käis selline tegevus tema sõnul arglikult, nüüdseks on aga kuuldus võimalusest väljapanekuid vaatamiseks seada levinud kunstiringkondades laiemalt.

Näituste korraldamisega tegelevad otseselt teenindusosakonna juhataja Kersti Laupa ja bibliograafiaosakonna juhataja Li Seppet. Viimase perekonnanimi näitab, et kunst on talle väga lähedane lausa isiklikult, sest tema abikaasa Ahti Seppet on skulptor. Seepärast oligi Aet Ollisaare näituse avamisel teda õnnitlemas ka kujurist kolleeg.

Tekstiilikunstnik rääkis, et raamatukoguruumid sobivad tema tööde, aga ka muu kunsti väljapanekuks väga hästi seepärast, et akendest vaatab sisse loodus.

Samuti meeldib talle asjaolu, et raamatukogus näeb kunsti teistsugune publik kui galeriides. Nüüd on kuni 8. märtsini võimalik silmitseda näitusel «Sisukord» tosinat tööd, millest kaks on valminud alles mõni päev tagasi ja kannavad aastaarvu 2014, kõige vanem on aga aastast 2006.

Tartu kõrgema kunstikooli tekstiiliprofessor Aet Ollisaar on tegutsenud Emajõe Ateenas juba üle 20 aasta, aga nüüdne isikunäitus on tal selles linnas alles neljas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles