Proovisõiduks võõra auto võtnud mees müüs selle metallikokkuostu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall (pilt on illustreeriv)
Vanametall (pilt on illustreeriv) Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse 22-aastase mehe, keda on alust seostada 25 tõsise kuriteoepisoodiga. Peamiselt on kuriteod toime pandud Lõuna-Eestis, kuid üks ka Harjumaal.

Mehele on esitatud süüdistus asja omavolilise kasutamise, dokumentide võltsimiste ning võltsitud dokumentide kasutamise, varguste, omastamiste ja kelmuste toimepanemises, kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuur. Süüdistuse kohaselt on kuriteod toime pandud aastatel 2011 - 2013.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Silva Rood ütles, et kuritegusid pandi toime Tartu-, Võru-, Põlva-, Viljandi-, Valga-, Jõgevamaal ning üks sündmus on registreeritud Harjumaal. «Geograafia on suhteliselt lai ning süüdistuse kohaselt on need toime pandud ühe isiku poolt,» sõnas prokurör.

Näiteks süüdistatakse isikut selles, et 2012. aasta septembris sai ta kannatanult enda valdusesse proovisõiduks sõiduauto Opel Omega. Sõidukit ta aga ei tagastanud, vaid müüs selle metalli kokkuostupunkti, võltsides eelnevalt selleks vajalikke dokumente.

Teine juhtum leidis aset 2012. aasta märtsis Tartumaal, kui töötades osaühingus, sai süüdistatav enda valdusesse sõiduauto VW Golf ja erinevad tööriistad. Hiljem selgus, et süüdistatav omastas tööriistad ning võltsides vajalikke dokumente, müüs ta sõiduki maha.

Järgmine juhtum leidis aset mullu juunikuus Viljandimaal, kus süüdistatav ostis ühelt ettevõttelt küttepuid, jättes nende eest maksmata. Kasu saamise eesmärgil müüs ta need edasi 700 euro eest.

Uurimisandmetel on kannatanutele tekitatud kahju kokku summas ligi 13 000 eurot. Osa kannatanutest on oma vara ka tagasi saanud.

Vaatamata suhteliselt noorele vanusele, on süüdistatavat juba neljal korral kriminaalkorras karistatud. Kohut ootab süüdistatav vahi all alates mullu juulikuust. Kohtuprotsess algab selle aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles