Politsei taotles parandamatule liiklusrikkujale kuuendat korda aresti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartumaal Haaslava vallas elavat 25-aastast Maitu võib tõepoolest pidada paadunud liiklushuligaaniks, sest seni määratud trahvid ja arestipäevad vanglas pole oodatud meelemuutust toonud.

Täna seisis Mait taas kohtu ees seetõttu, et ta 11. jaanuari hommikul liikles oma kodukandis tuttavalt võetud autoga. Politsei taotles talle arestipäevi, sest juhtimisõiguseta sõidu eest on teda varem karistatud vabadusekaotusega viiel korral, vahendas Lõuna prefektuur.

Politsei märksas sel hommikul Haaslava vallas punast värvi Roverit, millel ei põlenud üks esituli. Masinale järgnedes märkisid politseinikud ka, et autojuht tegi ohtlikke möödasõite. Juhi kontrollimisel ilmnes, et tegemist on korrakaitsjatele ammu tuttava Maiduga. Lisaks eiras mees seadust, kuna autol olid all suverehvid.

Tänasel kohtuistungil taotles politsei liiklusrikkujale maksimumkaristust ehk 30 arestipäeva. Kohus määras talle karistusena 25 päeva vabadusekaotust. Kohtusaalist lahkudes viidi ta otse arestimajja.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa leidis, et arest on sellele liiklusrikkujale juba kui rutiin. «Ta on korduvalt kohtus sõnanud, et kahetseb tehtut ja parandab end, kuid mehe sõna on kahjuks jäänud üksnes lubaduseks.»

Juhtimisõiguseta juhtimise eest pole paraku võimalik väärteokorras enam karmimaid mõjutusvahendeid kohaldada, kahetses Kürsa. Kui mees peaks jätkama arestimajast vabanedes taas autoga liiklemist, ei jää politseil muud üle kui taotleda talle taas arestipäevi. «Isoleerides ohtliku juhi nädalateks arestimajja, saame vähemasti kaitsta kõiki teisi liiklejaid tema eest,» lisas Kürsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles