Lugeja kiri: vabatahtlikud lillenoppijad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võilill
Võilill Foto: Riin Proosa

Võililled meeldivad lastele, eriti seesugustele, kes neist oskavad pärga punuda. Võililledest keedetakse siirupit ja tehakse veini, aga selleks ei sobi linnas kasvavad võililled. Tänavail õitsevad võililled on umbrohi.


Sageli paistab, et ühistud ja teised majavaldajad on lohakad või ei jätku neil selliste asjade jaoks lihtsalt silma – ma mõtlen otse vundamendi veertes kasvavaid lopsakaid võililli.

Varsti kollane õieilu kaob ja tuhanded seemned lendavad mööda linna, otsides endale juurdumiseks sobivat paika – ka muidu kenasti hooldatud haljasaladel ja lillepeenardes.

Võib-olla leiduks meil vabatahtlikke, kes kas organiseerunult või isepäi kulutaksid mõne tunnikese umbrohu väljakitkumisele? Niiduki või trimmeriga igale poole ei pääse, tuleb käed appi võtta. Võib-olla oleks see töö lõbuski ja kindlasti aitab see teritada silma ümbruse suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles