Kuulajate ette tulevad tulevikumuusikud

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Oidekivi (viiul) ja Maila Laidna (klaver) esitasid eile Vootele Ruusmaa kompositsiooni «Monos».
Anneli Oidekivi (viiul) ja Maila Laidna (klaver) esitasid eile Vootele Ruusmaa kompositsiooni «Monos». Foto: Margus Ansu

Kui kaugele on Elleri muusikakooli õpilased oma meisterlikkuses õpetajate käe all jõudnud? Vastuse annab nädalane festival Tulevikumuusikud, mille kavas on kuus kontserti.


Festivali avakontsert oli esmaspäeval Tartu Ülikooli aulas, kus solistidega koos esinenud Eller Sümfonietti dirigeeris Lilyan Kaiv.

Eile esitasid Elleri saalis koolimajas Lossi 15 omaloomingut Alo Põldmäe kompositsiooniklassi õpilased ning linnamuuseumis andsid sõpruskontserdi Elleri ja Otsa kooli löökpillimängijad.

Omaloomingut

Elleri kooli direktor Kadri Leivategija juhtis tähelepanu asjaolule, et esimest õppeaastat koolis ametis Alo Põldmäe õpilased astusid eile kuulajate ette omaloominguga tänavu juba teist korda.

Festivali järgmistel kontsertidel esinevad tulevikumuusikutest solistid ja kammeransamblid homme kell 18 ülikooli aulas ning rütmimuusika osakonna õpilased Liis Viin, Meelis Mardiste ja ansambel reedel kell 18 Elleri saalis. Festivali lõpetab noorteosakond esmaspäeval kell 17 ülikooli aulas.

Festivalile annab silmapaistvalt suure osa Elleri kooli uusim, sügisest 2007 tegutsev rütmimuusika osakond, milles on peaaegu 40 õpilast.

Rütmimuusika osakonna juhataja Oleg Pissarenko harib õpilasi muu hulgas Genialistide klubis «Rajamuusika» sarjaga, mida ta ise juhib. Sarja esimese hooaja viimane kontsert algab homme sealsamas kell 21, kui tähelepanu keskmes on Toivo Unt. Ta on Pissarenko sõnul hinnatuimaid main­­stream-jazz’i kontrabassimängijaid Eestis.

«Rajamuusika»

«Rajamuusika» senistest kontsertidest enamikku kuulanud löökpillide eriala kolmanda kursuse õpilane Hans Kurvits ja saksofoni eriala teise kursuse õpilane Roland Mällo hindavad Eesti džässi suurkujude mängu kõrval nende juttu. Nimelt teeb selle sarja omapäraseks muusikute vestlus kuulajate ees.

«Tavalisi kontserte saab nagunii kuulata, aga enamasti muusikud ise ei räägi. Selles sarjas saab neile lausa küsimusi esitada,» ütles Mällo. «Väga huvitav on kuulda, kuidas nad alustasid muusikuna. Rütmimuusika õppimine oli ikka hoopis teistmoodi.»

«Rajamuusika» hooaja viimase kontserdiga samal päeval astub Roland Mällo ka ise kuulajate ette – festivalil Tulevikumuusikud ülikooli aulas saksofonitrios.

Direktor Kadri Leivategija andmetel valmib lähemail päevil plaat, millele on salvestatud Elleri kooli ja Tartu Uue Teatri koostöös detsembri algul Genklubis esietendunud «Suur maalritöö». Plaat on mõeldud eeskätt oma kooli õpilastele ja külalistele kinkimiseks.

Teiste hulgas kõlab plaadil ansambli X-Panda muusikute Kaarel Tamra, Karl-Juhan Laanesaare, Tamar Nugise ja Risto Virkhauseni mäng ning ka viimati nimetatud kitarristi helilooming. Seesama enamasti Elleri rütmimuusikutest koosnev bänd võitis Tallinnas eelmisel nädalal Eesti noortebändide võistluse.

Veel kolm kontserti
Esmaspäeval alanud festivali Tulevikumuusikud kavas on veel kolm kontserti.
• Solistid ja kammeransamblid 20. mail kell 18 Tartu Ülikooli aulas.
• Liis Viin, Meelis Mardiste ja ansambel 21. mail kell 18 Elleri saalis.
• Noorteosakonna suur kevadkontsert 24. mail kell 17 Tartu Ülikooli aulas.
Allikas: Elleri kool
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles