Seli hotelli ehitus võib alata lähikuudel

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase hotelli kohal on juba üheksa aastat laiutanud tarastatud auk.
Tulevase hotelli kohal on juba üheksa aastat laiutanud tarastatud auk. Foto: Kristjan Teedema

Neinar Seli firmale Toomemäe Kinnisvara kuuluval Ülikooli 14 krundil algab viie­korruselise hotelli ehitus lähikuudel, ütles Toomemäe Kinnisvara juhataja Ain Tammvere.

Tammvere sõnul on läbirääkimised ehituse tulevase peatöövõtjaga tehniliste küsimuste täpsustuste järgus ning pole võimatu, et ettevalmistused ehituseks algavad juba enne kevadet. Peatöövõtja nime ei soostunud ta avaldama, kuni leping pole allkirjastatud.

Samuti ei tahtnud Tammvere nimetada hotelli umbkaudsetki ehitusmaksumust, sest ka see tuleb Toomemäe Kinnisvaral partneriga alles kokku leppida.

Elu ei häiri

Ain Tammvere tõdes, et otse raekoja taha viiekorruselise hoone püstipanek on keeruline ülesanne, sest ligipääs on ainult ahtalt Ülikooli tänavalt.

Samas kinnitas Tammvere, et Ülikooli tänavat liiklejaile sulgeda kavas pole ning ehitusmasinate või -materjalidega Pirogovi platsil laiutada samuti mitte. «Ei tule kõne alla, et me hakkaksime elu vanalinnas oluliselt takistama,» ütles ta.

Ülikooli 14 hotelli arhitektuurivõistluse võitjaiks tunnistas žürii 2012. aasta veebruari lõpul arhitektuuribüroo Allianss Arhitektid.

Hotellikinnistu detailplaneeringu kehtestas Tartu linnavolikogu 2003. aasta detsembris. Neinar Seli algne soov oli avada hotell juba 2005. aasta kevadel, kuid plaan läks mitmeks aastaks luhta 2004. aastal suvel alanud arheoloogiliste väljakaevamiste tõttu.

Viimati andis Seli 2011. aasta sügisel lootust, et ehitus algab 2012. aasta kevadel, sest pangad olid taas valmis laenu andma. 2012. aasta veebruaris kõneles Ain Tammvere ehituse loodetavast alustamisest 2012. aasta teises pooles.

Ehitusloa Ülikooli 14 krundile andis linnavalitsus välja mullu augustis. Tammvere kinnitas, et mingeid bürokraatlikke takistusi pole hiljem Toomemäe Kinnisvara teele veerenud ega ehituse alustamist viivitanud, aeg on kulunud puhtalt projekti ettevalmistuseks ja ehitusfirmadega läbirääkimisteks.

Valmib 2015. aastal

Seli hotelli prognoositav ehitusaeg on 15–18 kuud, mis tähendab, et 2015. aasta turismi kõrgperioodi alguseks see veel valmis ei ole, möönis Tammvere. Veidi enam kui 16 meetri kõrgusse hoonesse on kavandatud 60 tuba, konverentsikeskus ja spaa.

Olemasolevas kolmekorruselises kollases majas Ülikooli 14, mis tulevase hotelliga kokku ehitatakse, elasid aastail 1865–1868 koolmeister ja rahvusliku liikumise juht Johann Voldemar Jannsen ning tema tütar, poetess Lydia Koidula.

Mõne aasta eest avaldas Seli, et kaalumisel on hotellile Koidula nime andmine. Ain Tammvere kinnitusel on hotelli nimi veel otsustamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles