Tartu linn jagab restaureerimistoetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus annab ka tänavu restaureerimistoetust. Restaureerimistoetust on võimalik taotleda miljööväärtusega hoonestusaladel asuvate või miljööväärtusega üksikobjektidena kaitse all olevate enne 1944. aastat ehitatud ehitiste arhitektuursete originaaldetailide (aknad, välisuksed, nende piirdelauad, luugid, fassaadikaunistused, varikatused, verandad, rõdud, trepid, katusetornid, erkerid ja dekoratiivsed piirdeaiad jms) restaureerimiseks ja autentseks taastamiseks.

Toetusobjektiks ei ole interjööridetailid, katuse- ja fassaadikatted ning hooldustööd jms.
Toetuse suurus on viimase kolme aasta keskmisena olnud 25 protsenti detaili restaureerimise kogumaksumusest, selle maksimaalse suuruse määrab eelkõige esitatud taotluste arv. Maksimaalne summa ühe taotleja kohta on 3200 eurot. Toetus antakse käesolevaks aastaks.

«Restaureerimistoetuse andmise projekti raames on 12 aasta jooksul toetust kasutanud 274 maja kogusummas 420 237 eurot,» ütles kultuuriväärtuste teenistuse vanemspetsialist Ave Elken.

Restaureerimistoetuse taotlemiseks tuleb avaldus koos lisadega (kaks hinnapakkumist, fotod, tööjoonised jms) esitada 1. märtsiks kultuuriväärtuste teenistusele (Küüni 5, 3. korrus, tuba 320, vastuvõtuajad E 15–18 ja K 8–10, telefon 736 1317).

Täpsemalt saab tutvuda restaureerimistoetusi puudutava infoga linna veebilehel, kust leiab ka avalduse vormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles