Luuletaja laulab ja mängib bluusi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aapo Ilves.
Aapo Ilves. Foto: Ardi Truija

Luuletaja Aapo Ilves tõi detsembris oma ande austajate ette uue üllitise. Seekord on ta värssidele kaasa andnud viisid ehk teisisõnu – värsikogu lugemise asemel võib plaadimängijasse pista CD.

Samas on hea, et lauludeks saanud tekste saab kuulaja kaasa laulda või lugeda. Need on trükitud plaadiümbrise vahele omaette värsikogusse. Sealjuures on eestikeelsete tekstide kõrval ka nende ingliskeelsed tõlked.

Viisid ise kõlavad instrumentide poolest üsna tavapäraselt mahlaka bluusina. Kitarre kammib Ivar Moro, trumme müdistab Margus Tammemägi ning suupillist venitab kõrvu rõõmustavaid keerutusi välja Alar Kriisa.

Kõik need muusikud on tuntud nii oma kodulinnas Tartus kui ka kaugemal. Eriti suur rõõm on plaadilt kuulda, et Alar Kriisa on praegu veelgi meisterlikum kui osalemise aegu sellises kunagises Tartu parimas bluusibändis nagu Bullfrog Brown.

Ilves ise on plaadile jäänud ka kitarrimängu ja lauluga. Tegelikult tema ju ainult laulabki, kui mitte arvestada Jaan Pehu taustavokaali plaadi lõpuloos «Ära sae pekki!».

Kuigi kohati tundub, et laulusolist on üleliia palju tarvitanud oma oskust tõvalaste kombel laulda ka millegi muu kui häälepaeltega, on kokkuvõttes tosina laulu kuulamisest päris hea meel. Seda enam, et paari-kolme laulvate kirjanike plaadi kõrval, mille on koostanud Aapo Ilves, seni tema autoriplaati ei olnudki.

Plaat
Aapo Ilves,
«Aga ükskord»,
CD, 12 laulu,
üllitanud Elwood Muusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles