Kasekese restorani asemele võivad tulla majad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasekese restoranihoone Tartus Tähe tänaval.
Kasekese restoranihoone Tartus Tähe tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Tartus Tähe tänaval pikka aega tühjalt seisnud kunagise Kasekese restorani hoone on kavas lammutada ja selle asemele ehitada äri- ja eluhooned, teatas Tartu linnavalitsus.

Raad kiitis heaks ja suunas avalikule arutelule Tähe 19 ja Tähe 19a kruntide detailplaneeringu eskiislahenduse, mis näeb ette olemasolevate hoonete asemele kuni kolme äripindadega korterelamu ehitamise.

Suurim lubatud maapealne ehitusalune pindala tohib olla kuni 867 ruutmeetrit. Krunt ise on 3500 m² suurune. Ala asub Karlova linnaosas miljööväärtusega hoonestusalal ehitismälestiste Tähe 20 ja Tähe 26 kaitsevööndis.

Eskiislahenduse kohaselt peab krundi kompaktne haljastatav ala olema suurem kui kõvakattega ala. Krundile nähakse ette ka mänguväljak.

Parkimine on lahendatud vastavalt normidele krundil, suuremas osas hoonete all 0-korrusel.

Tähe 19 ja Tähe 19a detailplaneeringu eskiislahendust tutvustav avalik arutelu tuleb 28. jaanuaril kell 15 linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna nõupidamisruumis, Raekoja plats 3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles