Põltsamaa ametikool avab praktikakorpuse

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa kutsekooli uus praktikahoone.
Põltsamaa kutsekooli uus praktikahoone. Foto: Janis Nõlvak

Reedel avab uksed Põltsamaa ametikooli uus praktikakorpus, milles on võimalused ehituse, autotehniku ja põllumajanduse erialadega seotud oskuste omandamiseks.

Nüüdisaegses hoones paiknevad ka ruumid erialade teoreetilise väljaõppe tarbeks, kabinetid töötajatele ja abiruumid.

Põltsamaa Ametikooli direktor Andrus Kompus märkis, et siiani toimus koolisisene praktiline väljaõpe seitsmekümendatel-kaheksakümendatel aastatel valminud õppehoonetes, mis on nüüdseks amortiseerunud.

«Algselt oli kavas olemasolevad vanad hooned renoveerida, kuid mõttevahetustes kooli arengu üle koos haridus- ja teadusministeeriumi spetsialistidega jõuti järeldusele, et vanu hooneid renoveerida pole otstarbekaks.» Nimelt ei tagaks remont tulemust, mis vastaks kutseõppele kaasajal esitatud nõuetele, selgitas Kompus.

Uues korpuses paiknevad kaasaegselt sisustatud õpperuumid nii erialaste oskuste omandamiseks kui ka teoreeriliseks väljaõppeks. Senisest paremini saab korraldada ka täiskasvanute täiend- ja ümberõpet.

Ehituse kogumaksumuseks kujunes ligi 3,35 miljonit eurot, millest suur osa eraldati Euroopa Liidu fondidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles