Ahhaa keskusel oli rekordaasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa keskus Tartus.
Ahhaa keskus Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Teaduskeskus Ahhaa (pildil) püstitas möödunud aastal oma kõigi aegade külastajarekordi. Huvilisi käis majas ligi 190 000, mis on 20 000 võrra enam kui 2012. aastal.

Koos Tallinna ja Pärnu filiaali, 4D-kino ning Ahhaa korraldatud teadusürituste külastajatega on koguarv 279 701 inimest.

Möödunud aastal oli Ahhaa peamaja külastajatest turiste 48 protsenti ning enamik väliskülalisi tuli Lätist ja Venemaalt.

Lätlaste meelitamiseks käiakse Ah­haad tutvustamas messidel ning külastatakse nädal aega vältaval ringreisil Läti linnu.

Peale lõunanaabrite juures käimist esindasid Ahhaa teadusteatri esinejad eelmisel aastal Eestit teadusfestivalidel Poolas, Serbias, Horvaatias, Lätis ja Venemaal.

Suur külastajamenu võimaldab 2014. aastal ehitada ja rentida kallimaid näituseid. Mai alguses avatakse koostöös Lennusadamaga suurejooneline näitus merekatastroofidest ning novembris tuuakse Suurbritanniast Eestisse dinosaurused.

Kogu Ahhaa teaduskeskuse tegevusaja vältel on seda külastanud umbes 2,5 miljonit inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles