Miks osaleb Tartu linnapea Taskus Rimi poe avamisel?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Kruuse.
Tartu linnapea Urmas Kruuse. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vastab Urmas Kruuse, Tartu linnapea:

 


Linnapea osaleb väga paljude ettevõtete avamisel vastavalt võimalusele ja töögraafikule.

Olen reedel ka Henkel Balti tehase avamisel. Põhiprintsiip on, et ükskõik missuguses ettevõtlusvormis, kui mul on võimalus uut asja tunnustada ja toetada, siis ma seda teen. Samas aeg on napp ja kutseid tuleb palju. Kõikides kohtades käia ei saa.

Mis põhimõttel see valik ikkagi käib, kas iga kauplusekett võib loota järgmise super- või hüpermarketi lindilõikamist vääristama linnapead?

Ilmselt ei saa loota, aeg-ajalt ajad ei sobi. Kuid käisin näiteks Lõunakeskuse laienduse avamisel.

Kas olete käinud ka Maxi­mate või Säästumarketite avamisel?

Ei ole käinud, mind ei ole kutsunudki minu arust keegi. Ega linnapead igale poole ka ei kutsuta.

Saate ju isegi aru, kui palju on Tartus ettevõtlust ja ettevõtjaid. Kui vastaksin kõikidele kutsetele jaatavalt, siis isegi 24 tunnist ööpäevas jääks väheks ja muu tööga tegelda ei saa.

Kui oluline on uue Rimi avamine Taskus?

Iga ettevõtmine, mis on suunatud kodanikkonnale ja tema heaolu kasvule, on oluline. Kui rääkida Taskust tervikuna, siis see igal juhul on tartlastele oluline. Siiras tänu, et on Tartus ettevõtjaid, kes julgevad investeerida ja võtta riske. Kui neid poleks, oleks meie linn kõvasti vaesem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles