Tartu Ülikool koondab instituute ja teaduskondi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool
Tartu Ülikool Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli struktuurireform ühendas senised üheksa teaduskonda ja teiste linnade kolledžid neljaks suuremaks valdkonnaks.

Valdkonnaülene juhtimine teeb rektor Volli Kalmu sõnul erinevad akadeemilised üksused omavahel paremini võrreldavaks ning tõenäoliselt moodustatakse tulevikus ka neli suuremat teaduskonda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Selle aasta algusest moodustus akadeemilistest üksustest neli valdkonda: meditsiin, sotsiaalteadused, humanitaarteadused ning loodus- ja täppisteadused.

Põhjuseid, miks valdkondade tasand juhtimisstruktuuri juurde tuuakse, on mitu: esiteks selleks, et koordineerimine ei lähtuks nii palju üksikutest erialadest ja vaataks valdkonda laiemalt ja teisalt seetõttu, et teaduse ja õppetöö rahastamine on muutunud.

Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm rääkis, et nende suuremate, selgema visiooni ja pikema arenguplaaniga allüksuste juhtimine saab olla stabiilsem ka finantsilises mõttes, ka võimaldab valdkonnapõhine koondumine likvideerida dubleerimist nii üksikutes õppekavades, õpetatavates ainetes kui ka õppekavades endis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles