McDonald’si külastajad annetasid Käopesale üle 27 000 euro

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käopesa lastekodu hiljuti valminud peremajad.
Käopesa lastekodu hiljuti valminud peremajad. Foto: Kristjan Teedema

Tänavuse heategevuskampaania käigus kogus McDonald's Tartu Käopesa perekodule 27 150 eurot. Summa eest ehitatakse lastekodu liitpuudega väikelastele kaasaegne funktsionaalne pesemisruum.

Seekordne annetus oli võrreldes mullusega tervelt 46 protsenti suurem. Sihtasutuse Tartu Perekodu Käopesa juhataja Sirli Petersoni sõnul ületas kogutud summa ka kõige optimistlikumad ootused.

Tema sõnul saab asutus parandada just nende laste elukvaliteeti, kes vajavad ööpäevaringset hoolitsust. Toetuse abil valmib raske ja sügava puudega laste tarbeks erivarustusega ergonoomiline pesemisruum.

McDonald’s kogus külastajatelt annetusi, müües novembrikuu jooksul heategevuslikul eesmärgil valminud käepaelu. Lisaks annetas McDonald’s heategevuseks McHappy Day päeva ehk 24. novembri kogu friikartulite müügikäibe.

Ettevõtte Baltikumi tegevjuht Tomasz Nawrocki ütles, et McDonald’s on kogunud kogunud oma restoranikülastajatega lastekodude eluolu parandamiseks rahalisi vahendeid juba seitse aastat. Sel aastal annetati Balti riikides heategevuseks läbi aegade suurim summa – ühtekokku üle 80 000 euro.

Lätis toetati 28 335 euroga mobiilset tervisekeskust, mis pakub tasuta tervishoiuteenuseid Läti maapiirkondades elavatele lastele. Leedus koguti 24 550 eurot ekspresidendi abikaasa Almos Adamkienės heategevusorganisatsioonile Saulius Naiste ja Laste Kliiniku toetuseks.

SA Tartu Perekodu Käopesa on erivajadustega laste asenduskodu. Käopesas elab 53 last, kellest noorim on 1,5-aastane ning vanim 23-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles