TÜ raamatukogu hoiab taas kauem uksi lahti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli raamatukogu.
Tartu Ülikooli raamatukogu. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eksamiteks õppimise ajal laseb Tartu Ülikooli raamatukogu viibida inimestel hoones tavapärasest märksa kauem. Avatud on ka lastetuba.

Ülikooli pressiesindaja teatel on 6. jaanuarist kolme nädala vältel esmaspäevast neljapäevani avatud raamatukogu tavapärasest kolm tundi kauem. Koostöös tudengiesindusega avatakse taas ka lastetuba Nimmik-Nummik raamatukogu teisel korrusel ruumis 186.

Eksamisessiooni ajal on kuni kella üheni öösel tudengite kasutuses kõik valdkonnasaalide avakogud, grupitööruumid, kojulaenutus, arvutitöökohad, esimene lugemissaal, teise korruse suur saal ning renoveeritud teine ja kolmas lugemissaal oma uue mööbliga.

Lisaks raamatukoguteenusele saavad üliõpilased vaimuvirgutust füsioteraapia tudengite massaažinurgast ja improteatrist. Tudengite kehakinnituse eest hoolitseb TÜ üliõpilasesindus esmapäevaste pannkoogiõhtute ning kohvi ja suupistetega raamatukogu fuajees.

Kavas on ka fotovõistlus «Ekstreemne õppimine», kuhu saab saata toredaid hetki ööraamatukogus õppimisest.

Seni kuni vanemad lugemissaalides õpivad ja raamatuid laenutavad, hoolitsevad lastetoas Nimmik-Nummik nende laste eest raamatukogu töötajad, naiskorporatsiooni Filiae Patriae ning TÜÜE liikmed.

Lastetoas saavad pisipõnnid ronida, sõita autoga, liugu lasta, kodu- jm rollimänge mängida. Lisaks saavad lapsed puslesid kokku panna, joonistada, lugeda ja muinasjutte kuulata. Tuba on mõeldud lastele vanuses kaks kuni seitse eluaastat. Selle kasutamine on vanematele tasuta.


Kas teate?

Raamatukogu lahtiolekuajad:

06. - 09.01.2014 kell 9.00 - 01.00

13. - 16.01.2014 kell 9.00 - 01.00

20. - 23.01.2014 kell 9.00 - 01.00

Lastetoa Nimmik-Nummik lahtiolekuajad:

13.-16.01.2014 kell 17 - 20

20. - 23.01.2014 kell 17 - 20

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles