Portaalis niihea.ee saab toetada haiget last

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllike Saar
Küllike Saar Foto: SCANPIX

Jõuludest alates kuni 31. detsembrini on kõigil võimalus toetada kolmeaastast Laurat, kellel on üliharuldane nahahaigus. Selleks tuleb sooduspakkumiste ostukeskkonnast niihea.ee soetada heategevuslik kupong.

Laurat saab aidata, ostes kas kahe, viie või kümne-eurose kupongi. Kogu kupongide müügist saadud raha läheb pisitüdruku toetuseks.

Niihea.ee juht Martin Ritsoni sõnul on koostöö Tartu ülikooli kliinikumi lastefondiga muutunud traditsiooniks ja niisugune toetuskampaania on ettevõtte jaoks aasta parim kampaania nii tulemuse kui ka olemuse poolest.

«Lastefondi oleme valinud partneriks fondi pika ajaloo ja professionaalse tegutsemise tõttu,» ütles ta. «Tegu on Eesti kõige suurema lapsi toetava organisatsiooniga, mille juhid ja vabatahtlikud on kõik väga pühendunud ning tänu sellele on paljud lapsed abi saanud.»

Varasemate niihea.ee ja lastefondi ühiskampaaniatega on kogutud annetusi Laurale ja ka üliharuldase eluohtliku ainevahetushaigusega Al­biina toetuseks. Enamasti koguneb sel viisil annetustest kokku kolm tuhat kuni neli tuhat eurot.

Laura põeb üliharuldast bulloosset epidermolüüsi (esineb ühel lapsel miljonist), mille tõttu ilmuvad tema nahal ja limaskestadel villid, mille purunemisel tekkivad nahauuristused on valulikud ja need paranevad väga aeglaselt. Lastefond on võtnud ülesande toetada tüdruku raviks vajalike vahendite soetamist kuni 350 euroga kuus ning lapsehoidja teenust kuni 398 euroga kuus.

Kliinikumi lastefondi tegevjuht Küllike Saar lisas, et nad on senise koostööga portaaliga niihea.ee väga rahul.

«Selle portaali ostjad juba tunnevad Laurat, sest need on juba kolmandad jõulud, mil seal just Laura toetuseks vautšereid müüakse,» ütles Küllike Saar. «Laura ravi on meie fondi tähelepanu all olevate laste ravist üks kallimaid ja seepärast me ka mitme kampaaniaga tema vajadustele tähelepanu tõmbame. Eelmisel aastal aitasime Laurat 6000 euroga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles