Tartu investeerib viiendiku eelarvest

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu 2014. a investeeringud.
Tartu 2014. a investeeringud. Foto: Pm

Tartu linnavolikogu kinnitas neljapäeval Tartu linna 2014. aasta eelarve, mille suurus on 134 663 634 eurot. Sellest viiendik ehk 27 miljonit läheb investeeringuteks.

Investeeringute rahast 41 protsenti on linna enda panus, 59 protsenti on välisrahastus. Välisrahastusest suurim osa – 11 miljonit eurot – on toetus Tartu idapoolse ringtee ehitamiseks, millele linn lisab 2,3 miljonit.

Teiste tänavate remondiks ja ehituseks on kokku 1,3 miljoni eurot, sellest pea miljon läheb Roosi tänava ning Muuseumi tee ehituseks ja nende juurde kergliiklusteede rajamiseks.

Majanduse valdkonna suuremad investeerimisobjektid on veel ühistranspordi juhtimis- ja kontrollsüsteemi arendamine (0,7 miljonit eurot) ning Sõpruse silla paadisadam (1,5 miljonit eurot).

Haridusse investeeritakse kokku ligi 6 miljonit eurot. Suurim investeering (3 miljonit eurot) läheb Tamme gümnaasiumi ja täiskasvanute gümnaasiumi tarbeks ümber ehitatavale Nooruse 9 koolimajale.

Lasteaedadele kulub investeeringuteks kokku 1,1 miljonit, millest 600 000 läheb Kesklinna lastekeskuse avariiohtliku olukorra likvideerimiseks. Seetõttu jäeti eelarvest välja Anne sauna ruumidesse uue sotsiaalabi osakonna piirkonnakeskuse rajamine. Uute lasteaia- ja lastehoiukohtade rajamise toetuseks läheb 178 000 eurot.

Laenu võtab linn tuleval aastal 10,7 miljonit eurot, millest 8,8 miljonit on ette nähtud varasemate kohustuste refinantseerimiseks ning 1,9 miljonit kulub Idaringtee ehituse omafinantseeringu katteks. 2014. aasta lõpuks on linna laenukohustused 52,8 miljonit eurot.

Linnaeelarve kinnitamist toetas 39, vastu oli 3 volikogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles