Korvpallurid jagavad karikaid Tartus

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli spordihoones selgitatakse sel nädala­vahetusel Eesti korvpalli karikavõistluste võitjad. Kavas on meeste karikavõistluste final four ning noorte vanuseklasside ja naiste finaalid.

Karikavõistlusi alustatakse reedel C- ja B-klassi tüdrukute ja poiste mängudega. Laupäeval tulevad esimestena platsile A-klassi neiud ja noormehed ning õhtupoolikul mängitakse meeste poolfinaalid.

Pühapäev algab Eesti korvpalliliidu üldkogu koosolekuga, misjärel tulevad väljakule naiste karikafinalistid ning sellele järgneb meeste pronksimäng ja karikafinaal.

Noored ja täiskasvanud koos

Noorte finaalides on esindatud Tallinna, Tartu, Pärnu, Rakvere ja Rapla noored.

Naiste finaalis ootab vastast mullune karikavõitja ja valitsev Eesti meister Eclex/1182. Teine naiste karikafinalist selgus eile poolfinaalipaarist Tallinna Ülikool – Audentese SG / noortekoondis.

«Teist korda korraldab korvpalliliit noorte ja täiskasvanute karikafinaale koos ühe suure sündmusena. See on hea võimalus näha Eesti korvpalli läbilõiget C-klassist täiskasvanuteni. Ootame kõiki Tartusse karikafinaalidele kaasa elama,» rääkis Eesti korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

Tartu valiti karikamängude finaalturniiri kohaks Kuhi sõnul mitmel põhjusel. «Üks oluline argument oli see, et koduvõistkond osaleks. Eelmine kord Tartuga nii ei läinud, aga seekord on väga hästi,» sõnas Kuhi. Teiseks vaadati, kes võiks tõenäoliselt olla noorteklasside finaalis, ning sealgi oli palju Tartu võistkondi.  

Kuhi sõnul on noorte ja täiskasvanute karikamängude ühte kohta viimine ennast õigustanud, kuna see võimaldab rahvast koondada ning teeb ürituse kompaktsemaks. «Eks me loodame ka heale Tartu publikule. Kõik eeldused on selleks loodud. Tartu on ise mängus, ja kui nad peaks finaali saama, siis ma arvan, et meil on maja puupüsti täis,» lausus ta.

Tugevad vastasseisud

Meeste poolfinaalid on laupäeval, esimeses poolfinaalis algusega kell 18 mängivad valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo ning viimati neli aastat tagasi karikavõistlustel nelja hulka jõudnud KK Pärnu. Teises poolfinaalis kohtuvad aastase vaheaja järel taas nelja hulka jõudnud TÜ/Rock ning mullune karikavõitja Rakvere Tarvas. Karikavõitja selgub pühapäeval, finaalmäng algab kell 20.

«Ma arvan, et sel aastal tulevad päris tugevad vastasseisud. Kindlasti näitab Rakvere Tarvas Tartu ülikoolile hambaid ja ka finaal tuleb tasavägine. Ma ei tahaks midagi ennustada. Oleks lihtne öelda, et finaalis mängivad meie kaks esinumbrit, aga alati on tore, kui keegi üllatab,» rääkis Kuhi.


Karikamängude nädalavahetus

Täna

• Kl 12 tüdrukute C-klass: Tartu Kalev – SK Marcus

• Kl 14 poiste C-klass: BC Tarvas / Rakvere Spordikool I – Salva Rock I

• Kl 16 tüdrukute B-klass: BC Kalev STAR – BC Kalev Cramo

• Kl 18 poiste B-klass: Audentese SK – Erkmaa KK

Homme

• Kl 13 tüdrukute A-klass: Audentese SK – Rapla KK / Junkers

• Kl 15 poisid A-klass: Salva / Rock II – Finn­log

• Kl 18 poolfinaal: BC Kalev/Cramo – KK Pärnu

• Kl 20.15 poolfinaal: TÜ/Rock – Rakvere Tarvas

Pühapäeval

• Kl 15 naised: Eclex/1182 – poolfinaalipaari Audentese SG / noortekoondis ja Tallinna Ülikool võitja

• Kl 17.30 pronksimäng: poolfinaalide kaotajad

• Kl 20 kullamäng: poolfinaalide võitjad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles