Algasid Tartu linna talvised karikavõistlused BMXis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalavahetusel algasid Tähtvere jalgrattakrossihallis linna talvised BMXi karikavõistlused. Meeste eliitsarja esikolmikusse sõitsid end Veiko Tammiste, Tanel Leok (mõlemad Tartu Velo) ja Caspar Austa (TÜ ASK), naiste eliidis võidutsesid Sirje Lepik ja Tea Lang (mõlemad TÜ ASK).

Cruiser-klassi esikolmikusse jõudsid Magnus Maramaa (klubi Freedown) ning lätlased Atis Verebs ja Edus Krivko (mõlemad Madona klubist). Noorteklassides olid edukaimad Tartu Velo ja TÜ ASK jalgratturid, kuid häid sõite näitasid ka Viljandi, Rein Taaramäe, Valmiera ja Talava rattaklubi noored sportlased.

BMXi talviseid karikavõistlusi peetakse juba kolmandat korda, etappe on viis. SK Velo teatel on võistlejate hulk pidevalt kasvanud ning seetõttu vajas korralduse pool veidi muutusi. Kõige suuremaks muudatuseks on see, et kõik etapid toimuvad kahel päeval. Esimesel päeval on ajasõidud ja selle põhjal moodustatakse võistlejate rühmad järgmise päeva startidesse.

Soovi korral saab võistelda ka ainult ajasõidus, sest esimese päeva lõpus on samuti parimaid aegu sõitnud võistlejate autasustamine. Kes tahab aga võistelda hea koha eest karikavõistluste üldarvestuses, peab osalema mõlemal päeval. Võistlus koosneb viiest etapist, igal võistlejal läheb kokkuvõttes arvesse nelja parima etapi tulemused.

Karikavõistluste avaetapil võistles 74 ratturit üheksast klubist. TÜ ASK jalgrattatreeneri Jüri Kalmuse sõnul viitavad kõik märgid sellele, et lähiaastatel algab Eestis selle ala tormiline areng, kui noortel oleks vaid harjutamiskohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles