Salasuitsud sikutati nööriga üle Piusa jõe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kagupiiril konfiskeeritud salasigaretid.
Kagupiiril konfiskeeritud salasigaretid. Foto: Lõuna prefektuur

Riigi maksupoliitika tõttu on paljude jaoks jätkuvalt väga ahvatlev tuua sigarette Venemaalt. Et suuremat kogust korraga üle piiri tuua ei saa, mõeldakse välja üha uusi mooduseid, kuidas seda teha.

Sel nädalal avastasid Piusa ja Saatse kordoni piirivalvurid kahel järjestikkusel päeval üle kolmesaja tuhande salasigareti, teatas Lõuna prefektuur.

16. detsembri avastasid Piusa kordoni piirivalvurid Võrumaal Meremäe vallas Veretinä külas asuvast mahajäetud talust hulgaliselt musta kilesse pakitud kaste. Nende kontrollimisel leidsid piirivalvurid kokku 296 781 Valgevene maksumärkidega salasigaretti.

17. detsembril kella 6.55 paiku pidasid Saatse kordoni piirivalvurid Põlvamaal Värska vallas Sesniki - Matsuri teel kinni kolm meest, kes tassisid endaga kaasa kilekottidesse pakitud salasigarette. Piirivalvurid selgitasid välja, et salakaup tõmmati nööri abil üle Piusa jõe suunaga Venemaa Föderatsioonist Eestisse.

Salakaubavedajad peeti kinni ja nad toimetati koos sigarettidega Saatse kordonisse. Piiril askeldanud 20-aastase Martinši, 21-aastase Nikolai ja 29-aastase Maksimi suhtes alustati väärteomenetlust riigipiiri seaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb piirirežiimi rikkumist

Sündmuskohale sõitnud maksu- ja tolliameti töötajad lugesid meeste käest ära võetud salasigaretid üle. Kokku vedasid nad endaga kaasa 79 980 Vene föderatsiooni maksumärgiga Bayron sigaretti.

Lõuna prefektuuri välispiiri teabe talituse juht Tanel Allas leidis, et nende leidudega hoiti ära suures koguses sigarettide jõudmine mustale turule. Samuti jäi meestel teenimata hõlptulu ning riik ei kaotanud aktsiisimaksu.

Tänavu on on Lõuna prefektuuri piirivalvurid fikseerinud piiril 48 salakaubaveo juhtumit ning avastanud 2 054 786 sigaretti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles