Kliinikumis saab verd loovutada ka laupäeval

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikumi verekeskus
Tartu Ülikooli Kliinikumi verekeskus Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu Ülikooli Kliinikumi verekeskus annab doonoreile võimaluse verd loovutada pühade-eelsel laupäeval ehk 21. detsembril kella 9 kuni 14-ni.

«See on kõigile võimalus jõulueelseks heateoks. Ja oodatud on kõik veregrupid,» märkis verekeskuse direktor Helve König.

König muretses, et tulemas on pikad pühad ning pärast seda veel teinegi pühadenädal koos vana-aasta ja uusaastapäevaga. «Tööpäevi on ees ootamas üsna vähe ja seepärast täienevad ka meie verevarud palju aeglasemalt kui tavaliselt. Loodame väga, et mõnd traagilist õnnetust ei juhtu, mis suuri vereülekandeid nõuaksid ning et saame ikka hästi hakkama.»

König lisas, et eelmisel aastal kutsus verekeskus inimesi esimest korda jõulupühade-eelsel laupäeval verd loovutama. «Meil läks siis väga hästi, käis koguni 70 doonorit,» ütles ta. «Tulid need, kel tööpäeviti ei ole aega, aga ka need, kes olid pühadeks koju Tartusse jõudnud. Ootame kõiki seegi kord!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles