Sada pakki uputavad köögi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liidia Laaneoja mõneruutmeetrises köögis on uputus lahti. Hädavaevu pääseb laua ja pliidi vahel liikuma, sest kõik kohad on täis siniseid kingikotte.
Liidia Laaneoja mõneruutmeetrises köögis on uputus lahti. Hädavaevu pääseb laua ja pliidi vahel liikuma, sest kõik kohad on täis siniseid kingikotte. Foto: Margus Ansu

Liidia Laaneoja mõneruutmeetrises köögis on uputus lahti. Hädavaevu pääseb laua ja pliidi vahel liikuma, sest kõik kohad on täis siniseid kingikotte. Veel sel nädalal peavad need jõudma kõrges eas ja üksi elavate puuetega inimeste kätte.

Liidia Laaneoja on 80-aastane naine, kes juhib endistest meedikutest koosnevat ühingut Halastus. Ta ütles, et need pakid on tema korteris valmis seatud sellepärast, et ühingul endal ruume ei ole. Igas pakis on jõulutäht, šokolaad, apelsin, mõned küünlad ja piparkoogid, lihakonserv ning jõulukaart. Ühingu liikmed on hoidnud kinkide tegemiseks vajaliku raha kokku tegevustoetusest, mida Halastus saab igal aastal Tartu linnalt.

Neljapäeval on Tähtvere päevakeskuses jõulupidu. Neile, kes ise kohale tulla ei jõua, sõidutatakse pakid otse koju.

«Oi nad on nii rõõmsad, kallistavad, paluvad, et jääksime nendega teed jooma,» rääkis Liidia Laaneoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles