Otepää noored teevad kontserdiga head

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepää gümnaasiumi 11. klassi tüdrukud Gertrud Aasa­roht, Annika Tiideberg ja Dai­ri Lehiste on otsustanud korraldada 20. detsembril kell 19 kooli saalis heategevuskontserdi, mille tulu läheb autistliku tüdruku Maribel Jõe delfiiniteraapia toetuseks.

Sündmusel astuvad üles ansambel Charlie, Margit Tali ning õpilased Laura Danilas ja Lee Johanna Saul. Õhtut juhivad näitleja Merilin Kir­bits ja Otepää gümnaasiumi õpilane Hans Markus Dani­las.

Autistlike joontega Mari­beli ema Maret Jõe töötab Otepää koolis koristajana. Tema kuueaastasele tütrele on tehtud väga palju uuringuid, viimaste uuringute vastuseid ootab ema isegi Ameerikast, kuid päris täpset diagnoosi ei ole selgunud.

Praegu käib Maribel Põlvas Roosi koolis, mis on mõeldud erivajadustega lastele.

«Kuni aastaseks saamiseni oli kõik korras, siis hakkasid ilmnema märgid, et midagi on valesti. Laps hakkas hiljem kõndima, samuti ei hakanud ta rääkima,» meenutas Maribeli ema.

Autism on valdavalt kaasasündinud häire, mida pole võimalik lõplikult välja ravida, küll aga saab seda tasakaalustatud kasvatuse, erimetoodikate järgi õpetamise ning sotsiaalsete tingimuste loomise abil leevendada.

Väga häid tulemusi on andnud delfiiniteraapia. Delfiinid kiirgavad ultraheli sagedusel võnkeid, mis stimuleerivad ajutegevust ja suurendavad vastuvõtlikkust uute oskuste omandamisel.

Nii paraneb laste liikumis-, mõtlemis- ja kõnevõime ning tasakaalustub närvisüsteem. Vaja on vähemalt kolme seanssi, üks seanss maksab 3000 eurot.

Parimad ravivõimalused on Odessas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles