Venelased kasvatasid külaliste hulka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu üks tuntumaid skulptuure «Suudlevad tudengid».
Tartu üks tuntumaid skulptuure «Suudlevad tudengid». Foto: Margus Ansu

Tänavu käis esimese kvartali jooksul Tartus üks protsent rohkem turiste kui mullu sama ajaga. Kuigi pluss on väike, on see suur võit võrreldes eelmise aastaga, kui väliskülaliste arv vähenes 2008. aasta esimese kvartaliga kõrvutades koguni 17 protsenti.

Väliskülaliste koguhulka kosutasid eelkõige Vene turistid, keda käis siin aasta esimese kolme kuuga lausa 40% rohkem kui mullu.  Esimese kvartali kokkuvõttes oli Venemaa peamistest päritoluriikidest ainuke kasvav turg, terve Eesti peale käis neid siin ligi 80% rohkem kui aasta tagasi.

«Esiteks oleme meie ja on ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus teinud Venemaal hästi jõuliselt reklaami, teiseks on viisaga asjade ajamine natuke lihtsam ja kolmandaks on majanduslanguse tingimustes ilmselt ikkagi odavam reisida naabermaadesse,» ütles Tartu abilinnapea Karin Jaanson.

Kõige enam saabus selle aasta esimeses kvartalis Tartusse välisturiste Soomest, Venemaa jäi teisele kohale, järgnesid Läti, Rootsi ja Saksamaa.

«Iga pluss on positiivne, kui igalt poolt kogu aeg miinuseid tuleb. Aga suureks rõõmuks pole siiski põhjust, sest eelmise aasta languse tagasitegemine võtab aega,» sõnas Jaan­­son.

Turistid Tartus
• Aasta esimese kolme kuu jooksul peatus Tartu majutusasutustes
2010. a 24 292 inimest,
2009. a 23 981 inimest,
2008. a 28 952 inimest.
• Üks turist viibis Tartus keskmiselt 1,61 ööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles