Lõuna-Eestist tabatud vietnamlastest kaks ootavad endiselt tuvastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnamlased Tartu halduskohtus.
Vietnamlased Tartu halduskohtus. Foto: Risto Mets/Tartu Postimees

Veebruari alguses Lõuna-Eesti külades suurhaaranguga tabatud 17 vietnamlasest kaks ootavad koostöö puudumise tõttu veel tuvastamist ja kodumaale naasmist.

Politsei- ja piirivalveameti migratsioonijärelevalve büroo juhataja Toomas Kuuse sõnul on isikute tuvastamine ja saatkonna poolt dokumenteerimine viibinud seoses asjaoluga, et isikud ei tee koostööd ja varjavad oma õiget identiteeti. «See muudab saatkonna ja Vietnami ametkondade töö keeruliseks ning aeganõudvaks,» ütles Kuuse BNSile.

Millal isikud kodumaale võiksid naasta, ei osanud Kuuse prognoosida.

Tänavu 3. veebruaril pidasid Lõuna prefektuuri piirivalvurid Võrumaal suurhaarangu käigus kinni 28 illegaali, kes olid ebaseaduslikult riiki sisenenud. Tegu on seni suurima tabatud illegaalide hulgaga Eesti riigi hallataval välispiiril. Vahistatute hulka kuulus 27 meest ja üks naine, kellest 17 olid Vietnami kodanikud.

Varasema info kohaselt läheb vietnamlase kodumaale lennutamine Eesti maksumaksjale maksma 6281 eurot. See summa sisaldab väljasaadetava lennupiletit sihtkohta ning teda eskortiva kahe ametniku lennupileteid, kindlustust, päevaraha ja vajadusel ka majutuskulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles