Lähte noormehed võistlevad esiliigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais
Kristjan Kais Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel aastal võeti Lähte ühisgümnaasiumi spordiklassi vastu teine aastakäik noori võrkpallilootusi. Koos Tartu ja Põltsamaa noorte mängumeestega debüteeritakse sel hooajal meeste esiliigas.

Meeste võrkpalli esiliiga on jagatud tugevamasse ja nõrgemasse alagruppi. Nõrgemas mängiv Lähte Ühisgümnaasium / Põltsamaa on siiani pidanud kolm mängu ja kõik ka võitnud. Eelmisel pühapäeval võitis Lähte 3:0 Selveri Kikast.

Mõlemas alagrupis mängitakse läbi kaks ringi ja play-off’ides kohtuvad kaks alagruppi ka omavahel. Lähte ÜG / Põltsamaa peatreener Kristjan Kais selgitas, et kahe alagrupi jõujooned on üsna selged, sest tugevama alagrupi esimese nelja hulgas lõpetajad napsavad tõenäoliselt ka kohamängudes esimesed neli kohta ja nõrgema alagrupi põhiliselt noortest koosnevad meeskonnad jagavad omavahel alumisi kohti.

Siiski on Kais väga rahul, et meeskonnal on mänguväljund esiliigas, mis täidab ka võistlusvajaduse, sest A-klassi noormeestel on muidu vähe võimalusi võistelda.

«Väga hea, et spordiklass käima läks ja kõigile kolmele osalisele on väga hea, et mängukogemust saame. Küllap saame iga aastaga ka tugevamaks,» sõnas Kais. Ta lisas, et nii Tartu kui ka Põltsamaa noored käivad Lähtel trennis kord nädalas ning esiliigas võistlemine on tõstnud ka treeningute taset.

Tugevamas alagrupis mängiv EMÜ spordiklubi on neljast mängust võitnud ühe ja kaotanud kolm ning jääb sellega alagrupi viimaseks. Eelmisel pühapäeval kaotati 0:3 (22:25, 15:25, 24:26) Tallinna Ülikoolile. Meeste esiliiga tugevamat gruppi juhib ülekaalukalt Paide/Türi/Väätsa.

EMÜ SK järgmine mäng on 11. jaanuaril Kõrveküla spordihallis, kui võõrustatakse TTÜ/Kiilit. Lähte ÜG / Põltsamaa meeskond kohtub järgmisel kolmapäeval Põltsamaal Pärnu VK 2-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles