Tähtvere tennisekeskus kasvas suuremaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennisekeskuse juhataja Egert Ivask seisab kolme väljakuga juurdeehitise publikualal, kuhu mahub 50–60 pealtvaatajat.
Tennisekeskuse juhataja Egert Ivask seisab kolme väljakuga juurdeehitise publikualal, kuhu mahub 50–60 pealtvaatajat. Foto: Margus Ansu

Viis aastat tagasi Tähtveres avatud tennisekeskus on saanud juurde kolme väljakuga laienduse. Lahedamad tingimused loovad paremad võimalused treeninguteks ja turniiride korraldamiseks.

Tähtvere tennisekeskuse juhataja Egert Ivaski sõnul oli laienduse valmimine kavandatud esialgu juba oktoobrisse, kuid nagu ehituste puhul ikka, venisid mõned tööd pikemaks. «Mõni asi tuli vahele ja mõne asja pidime ümber tegema, aga sellest pole hullu. Igal juhul on võimas asi valmis saanud,» lausus ta.

Laiendusega tuli keskusele juurde kolm väljakut. Esimene neist on samasuguse vaipkattega, nagu olid kõik vanad väljakud. Ivaski sõnul jäi kolmest väljakust turniiride korraldamisel väheks. «Ja kuna turniirid peavad olema kõik sama katte peal, siis nüüd ongi meil neli ühesugust väljakut,» selgitas ta.

Soojendus- ja publikuala

Laienduse kaks tagumist mänguplatsi on kõvakattega. Samasugust katet kasutatakse näiteks Austraalia lahtistel meistrivõistlustel. Ivaski sõnul on see maailmas väga levinud kate ja sellel saavad trenni tegema hakata võistlussportlased.

Kahe halli vahele tekkis juurde ka soojendusala. «Varem meil sellist kohta polnud, aga nüüd saavad inimesed siin ennast enne mängu soojaks teha ja pärast venitada,» lausus tennisekeskuse juhataja. Soojendusruumi tulevad varbseinad ja maha vaip.

Soojendusala kohale on ehitatud rõduga pealtvaatajate ruum, kuhu võiks mahtuda 50–60 inimest. Praegu näeb rõdult vaid kolme uut väljakut, tulevikus tehakse ka vana halli poolsesse seina suur klaasist vaateava.

Tennisekeskuse sissepääs ja garderoobid jäävad kõik vanemasse ossa. «Meil on mõlemas garderoobis üle saja koha ja ma arvan, et me mahume ära,» sõnas Ivask.

Praegu saab uude ossa vaid vanade väljakute tagant läbi kõndides, paari kuu pärast peaks liikumiseks valmima eraldi koridor. «Siis ei sega keegi mängijaid ja ka tavainimesed saaksid võistlusi vaatama tulla,» lausus Ivask.

Lähinädalatel peaks kohale jõudma ka tennisekeskuse kohviku uus mööbel ning siis on võimalik osta kohapealt ka sooja toitu. Samuti on keskusel plaan lükata lähiajal käima väike poenurk, kust saaks osta tennisevarustust. Keskuse laiendus läks Dorpat Sport OÜ-le maksma 900 000 eurot.

Avapidu kevadel

Kuigi uut halli hakatakse kohe kasutama, suurt avamispidu praegu ei tule.

«Eesti tennisetipud on sõitnud kõik Aasiasse treenima ja tõenäoliselt lükkame avamise seetõttu kevadesse,» märkis Egert Ivask. Ta pakkus, et pidulik üritus peetakse koos kevadiste Tartu lahtiste meistrivõistlustega.

Tennisekeskuses tegutseb Tartu tennisekool, kus käib 180 last, ja 60 harjutajaga MK tennisekool.

Koos täiskasvanutega käib keskusest nädalas läbi ligi 300 tennisisti. Kuna uus osa loob lahedamad olud, plaanitakse uuest aastast lapsi veelgi juurde võtta.

MK tenniseklubi juhataja Martin Karis ütles, et huvi tennise vastu Tartus jätkuvalt kasvab. «Uus laiendus annab võistlussportlastele paremad tingimused ning päris kindlasti on plaanis ka võistlusspordi suunale lapsi juurde võtta,» sõnas Karis.

Juurdeehitisele andis Martin Karis väga hea hinnangu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles