Jäähokimehed võitlevad traumadega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalev-Välgu (kollases) ja Narva meeskonna PSK omavahelised kohtumised on praegu viigis. Kaks ringi on veel ees.
Tartu Kalev-Välgu (kollases) ja Narva meeskonna PSK omavahelised kohtumised on praegu viigis. Kaks ringi on veel ees. Foto: Heikko Sepma

Tartu Kalev-Välk alustas oma 20. hooaega. Praegu on meeskond Eesti meistrivõistluste põhiturniiril teisel kohal: viiest mängust võitnud neli ja kaotanud ühe, punktikontole on kogunenud 12 silma. Homme kell 18 kohtutakse Tallinnas HC Pantriga.

Tartu Kalev-Välgu eestvedaja Oleg Litvjakov arvas, et seniste tulemustega võib rahule jääda, kuid edasise stsenaariumi suhtes on ta pisut murelik. Nimelt kuuluvad hoki kui kontaktala juurde ka traumad ning praeguse seisuga on kolm meest rivist väljas.

Eelmises mängus käeluu murdnud Valgevenest pärit kaitsja Rustam Azimov läheb lähipäevil lõikusele ja ilmselt sel hooajal enam väljakule ei naasegi. Kasahstanist tulnud võõrmängijad, väravavaht Sergei Prokopenko ja ründaja Aleksei Rakhvalov, taastuvad vigastustest ehk jaanuariks, avaldas Litvjakov lootust.

Juubelihooajaks on endisel mängijal ja nüüdsel eestvedajal Litvjakovil suured lootused, kuid viimased päevad on ta aru pidanud selle üle, mis läks valesti eelmise nädala mängus, kui Narva meeskonnale PSK jäädi võõrsil alla tulemusega 1:9. «Tegime vastastest poole rohkem pealeviskeid, aga unustasime kaitsepositsioonid,» selgitas ta.

Koduväljakul õnnestus Tartu meeskonnal praegune liigaliider PSK tulemusega 5:4 võita. Viru Sputniku alistas Kalev-Välk koduväljakul 8:1 ja võõrsil 10:2. Kohtla-Järvel võitis meeskond 6:2 selle hooaja uue tulija, Kohtla-Järve tiimi Everest.

Praegune seis ei pruugi aga peegeldada tegelikke jõuvahekordi, sest HC Pantri ja Viiking Spordi meeskond palusid oma mänge ajakavas edasi lükata, kuna nende koduses Škoda jäähallis oli põleng, ning praeguseks on nad pidanud teistest tiimidest vähem kohtumisi.

Tulekahju oli 19. oktoobril ja õnnetuses kandis suurt kahju mõlema tiimi mänguvarustus, mis oli vaja uuesti komplekteerida. Viiking Sport mängis esimese mängu 26. novembril, HC Panter eelmisel nädalavahetusel.

Karistuspingi liidrid

Võrreldes eelmise hooajaga on Tartu Kalev-Välgu koosseis tublisti täienenud. Peale valgevenelase Azimovi ning kasahhide Prokopenko ja Rakhalovi liitusid meeskonnaga Dmitri Tuchkov Venemaalt ning vennad Maksim ja Deniss Brandis, Ameerikast naasid Vitali Lab-zin ja Aleksandr Kolossov, raskest põlvevigastusest on taastunud Igor Savvov.

Tartu ründetäht Maksim Semjonov jagab 10 punktiga (neli väravat ja kuus söötu) resultatiivsustabelis kuuendat kohta. Teine ründekahur, Vassili Titarenko, on visanud kuus väravat, mis paigutab ta väravalööjate edetabelis jagama kolmandat kohta. Ründaja Aleksandr Terjohhin jagab aga söötude arvestuses kuue tulemusliku sööduga neljandat kohta.

Mis puutub karistusminutitesse, siis seda tabelit on Tartu meeskonna mängijad asunud juhtima. Ründaja Sergei Jantsenko on nelja mänguga kogunud 28 karistusminutit, kaitsja Dmitri Tuchkov on viie mängu ajal karistuspingil veetnud 24 minutit. Litvjakov ei näe paljudel karistusminutitel õigustust. «Meie distsipliin lonkab, sest kodutöö pole hea,» ütles ta.

Noortel koondisekutse

Praegu juhivad meeskonna treeninguid mängijad Vassili Titarenko ja Aleksandr Terjohhin, kuid varsti võib juhendama tulla uus treener. Litvjakov ei olnud nõus veel kaarte lauale käima, kuid ütles, et otsingud käivad.

Hiljuti kuulutati välja ka Eesti U20 koondise kandidaadid. Tartu Kalev-Välgust kutsuti esmaspäeval algavasse ettevalmistuslaagrisse väravavaht Roland Bugai ja kaitsemängija Martin Terna. Litvjakov rõõmustas klubi noorte edu üle ja sõnas, et just Eesti koondisesse jõudmine ongi Välgu töö prioriteet. «U20st järgmine samm on juba täiskasvanute koondis,» märkis ta ja soovis koondisele edu.

Tartu Kalev-Välgu järgmine kodumäng on laupäeval, 21. detsembril algusega kell 19 ja võõrustatakse Everesti meeskonda.


Eesti meistrivõistlused jäähokis

1. PSK (peetud 8 mängu, kogutud 15 punkti)

2. Kalev-Välk (5/12)

3. Viiking Sport (3/9)

4. HC Panter (1/3)

5. Viru Sputnik (5/3)

6. Everest (6/0)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles