Eesti lahing tuleb jälle

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal osalenud Vene tiim Back to School on kohal ka sellel aastal.
Eelmisel aastal osalenud Vene tiim Back to School on kohal ka sellel aastal. Foto: Margus Ansu

Põhja- ja Ida-Euroopa suurimaks rahvusvaheliseks breigi- ja tänavatantsude võistluseks kasvanud Battle of Est on juba sel laupäeval ning suuremana kui kunagi varem.

Võistluse peakorraldaja Oliver Soomets arvutas, et tänavu on tulemas 350 võistleja ringis, see on rohkem kui varasematel aastatel.

Võisteldakse viies kategoorias. Neist kõige pres­tiiž­sem on meeskondlik viis viie vastu võistlus, kuhu on kutsutud ja registreerunud 34 meeskonda. Nende hulgas on varasematel aastatel nähtud võistkondi ning ka kolm Eesti crew’d.

Maailma tipud

Siia tulevad maailma tipptegijad, kes tahavad teiste omasugustega mõõtu võtta. Soomets rääkis, et varem oktoobri alguses peetud võistlus ongi sellepärast viidud nii aasta lõppu, et selleks ajaks on teiste suurvõistluste tulemused selgunud ja võitjad saavad teada, kes siis ikkagi on kõige parem.

Selles kategoorias pääseb otse esitosinasse Eesti rühm Crossing Streams Crew, kes pandi sinna kui Eesti meistrid. Soometsa arvates nad ilmselt kaua seal vastu ei pea: tase on lihtsalt nii kõrge ja Eestis pole praegu veel midagi võrreldavat vastu panna.

Kõrge külaline

Selle aasta võistlusel on kohal ka breigi esiisa Santiago Torres ehk JoJo, legendaarne esimese generatsiooni breikar, kes on leiutanud näiteks pea peal pöörlemise, mida tänapäeval näeb igal võistlusel.

Temaga tuleb omal algatusel kaasa ka sõber, noor hiphoppar Zuby, kes esineb võistluse järelpeol ning ka Võrus ja Tallinnas.

Võistlused algavad laupäeval juba hommikul, kuid Soomets ütles, et vaatama on mõttekas tulla ikkagi õhtul kell 18, kui toimuvad finaalid ja lavale astuvad ka kuulsad väliskülalised.


Battle of Est

• Toimub 14. detsembril Vanemuise kontserdimajas.

• Eelvoorud algavad hommikul kell 11, finaal kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles