Pühapäeval kuulutatakse Jõgeval välja üle-eestiline jõulurahu

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemaalise jõulurahu välja kuulutamine Jõgeval. Pildil EELK peapiiskop Andres Põder.
Ülemaalise jõulurahu välja kuulutamine Jõgeval. Pildil EELK peapiiskop Andres Põder. Foto: Eva Klaas

EELK peapiiskop Andres Põder kuulutab põhapäeval Jõgeval välja jõulurahu kogu Eestile. Tseremooniale, mis algab kell 16 Jõgeva kultuurikeskuse juures, on oodatud kõik huvilised.

«Kodurahu eeldab üksteisemõistmist, hoolivust ja õiglust nii perekonnas kui ühiskonnas. Seni, kuni ühiskonnas leidub ebaõigluse ohvreid, nälgivaid ja hüljatud lapsi, unustatud eakaid ja teisi abivajajaid, ei saa päriselt õnnelik ja rahul olla ükski inimene ega institutsioon. Jõulud kutsuvad heategudele ja leppimisele, turvalise perekonna ja kogukonna loomisele,» seisab peapiiskopi rahusõnumis.

Ta lisab, et jõulurahu on kingitus, mis tuleb väljastpoolt ja sisemine rikkus, mida jagada väljapoole. See paneb kiitma Jumalat ja tundma heameelt inimestest enda kõrval.

Tseremoonial Jõgeva kultuurikeskuse ees süütavad jõulukuusel kolmanda advendi küünla Jõgeva linnavõimu esindajad. Parlamendi poolt edastab tervituse riigikogu esimees Ene Ergma.

Ühiselt süüdatakse jõulurahutuli, mis jääb rahusõnumit kandma 2014. aasta kolmekuningapäevani.

Jõulumeeleolu aitavad luua Jõgevalt võrsunud näitleja Hele Kõrve ja harrastusetleja Jaana Koppel. Tseremooniale eelneb kultuurikeskuses Maria Listra ja Piia Paemurru jõulukontsert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles