Tartu laibapõletaja viidi psühhiaatriahaiglast üle vanglasse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval Tartus korterikaaslase tapnud, laiba süüdanud ja seejärel endale ja oma lapsele põletushaavu tekitanud Eleri viibis seni kontrollis psühhiaatriahaiglas, kuid vahistati täna ja viidi üle Tartu vangla haiglasse.

«Kuivõrd selle kriminaalasja raames uuritav kuritegu on erakordselt julm ning kriminaalasjas kahtlustuse saanud naine oli saanud vigastada, paigutati ta algselt kinnisesse raviasutusse tervisekontrolli,» sõnas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Täna rahuldas Tartu Maakohus prokuröri taotluse ja kohaldas isiku suhtes tõkendina vahistamist.

«Peale tänast kohtumäärust viidi kahtlustatav üle Tartu Vangla haiglasse,» ütles Liiva. Eleri laps viibib endiselt ravil TÜ Kliinikumis.

Elerile on esitatud kahtlustus tapmist ja mõrvakatset käsitlevate paragrahvide alusel.

7. detsembril kell 00.48 sai häirekeskus teate Tartus Lääne tänaval põlevast sõiduautost Mazda. 

Kustutustööde järel avastati sõiduki alt teibiga kinni seotud 30-aastase naise surnukeha. Tuvastamaks võimalikult kiiresti kuriteos kahtlustatavat, kontrollisid Lõuna prefektuuri politseinikud üht Lääne tänava korrusmaja korterit, kus sõidukiomanik elas.

Korteriukse taha jõudnud politseinikud kuulsid lapse valju nutmist, tundsid samas ukse vahelt tulevat suitsu ja bensiini lõhna. Ohu tõrjumiseks otsustati päästjate abiga koheselt korteriuks maha murda. 

Politseinikud avastasid põlevast voodist leekides naise, kes hoidis süles poisslast. Politsei tõi korterist välja 3-aastase lapse ja 33-aastase Eleri, kelle meedikud haiglasse toimetasid.

Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Lõuna prefektuuri Tartu kriminaaltalitus kriminaalmenetluse karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi tunnustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles